Setari Cookie-uri

Indreptarea corecta a parului

Cum sa obtii un par drept si matasos fara sa il arzi

Un lucru cunoscut, sustinut si testat de cele mai multe dintre noi este ca cele cu parul cret viseaza la par drept iar cele cu par drept vor bucle si onduleuri ca-n cartile de basme. In incercarea lor de a-si indrepta parul, cele mai multe ajung sa il arda pentru ca nu stiu care este cea mai buna metoda pentru a obtine acest look lejer.

1. Inainte de toate, investeste intr-un spray de par cu protectie termica. Acesta se poate procura foarte usor de la orice magazin. In afara de faptul ca iti protejeaza parulimpotriva temperaturilor inalte, iti confera si o stralucire de matase.

2. Foloseste in permanenta sampon si balsam care sa hidrateze.Acestea vor facilita indreptarea parulului si il vor ajuta sa straluceasca.

sursa foto: shutterstock

3. Spala-te pe cap cu o zi inainte sa iti indrepti parul sau chiar in ziua respectiva dar cu cateva ore inainte, astfel incat parul tau sa nu mai fie umed.

Citește și:

4. Nu il usca cu foenul. Foloseste un prosop moale si absorbant.

5. Foloseste un piepten cu dintii mari si rari pentru a-ti descurca parul. Atunci cand il treci prin par, incepi de la varfuri. Apuca o suvita mare intr-o mana si descurca-ti delicat varfurile apoi portiunea de mai sus ca sa eviti ruperea parului.

6. Dupa ce te-ai asigurat ca parul tau este uscat si descurcat, leaga partea de deasupra intr-un coc astfel incat sa nu te incomodeze.

7. Imparte parul in suvite subtiri si nu prea late. Pe fiecare suvita in parte, aplica sprayul cu protective termica si piaptana suvita din nou. Daca nu este incalcit, parul se va indrepta uniform si mult mai repede. Prinde apoi sectiune de par cu o mana iar cu cealata pozitioneaza ferm placa de par cat mai aproape de radacina.

Trage usor placa spre varfuri. Daca e nevoie, poti trece si a doua oara cu ea peste suvita indaratnica. Ai grija sa mergi uniform cu placa. Daca treci de prea multe ori cu ea peste aceeasi suvita, parul tau va capata un aspect neplacut si risti sa il arzi.

Citește și:

8. Cand ai terminat toata partea inferioara a parului, desfa-ti cocul si procedeaza la fel pe sectiunea de par care a fost prinsa. Asigura-te ca nu a ramas nicio zona neindreptata. Daca pui doua oglinzi fata in fata, iti vei vedea foarte simplu si partea din spate a capului.

9. Nu te stropi cu apa si nici nu te da cu spuma. Acestea nu vor face decat sa-ti increteasca parul.

10. Daca vrei sa te asiguri ca podoaba ta capilara va sta toata ziua cum vrei tu, pulverizeaza de la distanta putin fixativ.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.