Setari Cookie-uri

Cum alegi fondul de ten pentru vara?

Te simti pierduta in fata rafturilor cu produse cosmetice? Iata cum sa alegi cel mai bun produs, in functie de tipul tau de piele.

Textura

Aceasta trebuie aleasa in functie de tipul de ten. Nu orice fond de ton se potriveste pentru orice fel de piele. Din cauza acestui obicei, iti pot aparea cojite sau fata poate avea un aspect uleios atunci cand folosesti produse cosmetice.


Pielea uscata
are nevoie de un fond de ten lichid, stick sau fond de ten pudra cu agenti de hidratare. Primele doua tipuri au o consistenta cremoasa iar cel pudra hidratanta ofera mai multa “umeazeala” si acopera mai bine.

Cea mai simpla modalitate de machia o fata uscata este folosirea unei creme BB de hidratare (Garnier, Oja.ro, pret 32, 95 lei) apoi corectarea micilor defecte cu un stick (Makeup Factory, BeautySpell.ro, pret 46 lei).

Daca vrei sa mergi totusi pe varianta unui fond de ten, alege un produs cu uleiuri naturale hidratante cum ar fi cele de argan, shea sau migdale (Benecos, BioCosmetics.ro, pret 49 lei).

Citește și:


Pentru pielea grasa sau cu tendinte de ingrasare
, foloseste un fond de ten lichid fara uleiuri sau foloseste pur si simplu pudra. Daca o alegi pe cea din urma, opteaza pentru pulberea fina pentru ca acopera mai bine si nu se strange la pliuri.

La fel de utile pentru tine sunt acele produse cosmetice care contini minerale pentru ca au proprietati absorbante si antiseboreice. (Benecos, BioCosmetics.ro, pret 39 lei)

Pentru tenul mixt, cel mai eficient produs este cel pudra cu agenti de hidratare pentru ca acopera foarte bine micile imperfectiuni fara sa iti incarce pielea si diminueaza aspectul lucios al pielii din zona T, acolo unde tenul mixt are tendinde de ingrasare.

Poti folosi o crema speciala cu putere mare de acoperire care are grija de pielea ta delicata. Aceasta poate fi aplicata cu o spatula speciala si este extrem de rezistenta la transfer ( Makeup Factory, BeautySpell.ro, pret 57 lei)

Citește și:

sursa foto prima pagina shutterstock femeie zambitoare cu fond de ten

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.