Setari Cookie-uri

Lamaia, miracolul naturii: De la vopsea de par naturala la lotiune tonica

Atunci cand viata iti da lamai, nu le tine doar pentru limonada!

Lamaile au o arome minunata si sunt grozave in dulciuri, bauturi facute in casa sau sosuri. Insa in stare naturala au nenumarate intrebuintari la care pana acum nu te-ai gandit.

1. “Vopsea “ naturala pentru par.

Nu te astepta sa obtii o nuanta de blond ca in reclamele la televizor. Insa daca aplici suc de lamaie proaspta stors pe suvitele de par si apoi stai la soare, cu siguranta parul tau se va decolora natural si fara sa il afectezi. Sau poti sa aplici sucul de lamaie apoi sa te usuci pur si simplu la par cu foenul.


2. Lotiune tonica

Atentie, nu este pentru persoanele cu pielea uscata sau sensibila. Daca insa ai orice alt tip de piele, sucul de lamaie are proprietati naturale astrigente.
Stoarce cateva picaturi pe o discheta demachianta si foloseste-le pe fata foarte curata.

sursa foto shutterstock lada cu lamai

3. Deodorant natural

Citește și:

Asta suna intr-adevar foarte ciudat dar sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca mirosul neplacut de transpiratie.

4. Inalbitor pentru unghii

Unele oje, oricat de scumpe ar fi, lasa pete galbene pe unghii. Pentru a scapa de aceasta surpriza neplacuta, stoarce suc de lamaie pe o bucata de vata sau intr-un bol si sterge-te cu ea sau tine unghiile timp de cateva minute in vasul respectiv.

5. “Balsam” de par

Pentru a capata o stralucire naturala si petru a indeparta efectele negative ale produselor de coafat, prepara o solutie de suc de lamaie si apa in proportii egale si aplica pe par. Asteapta cateva minute apoi clateste.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.