Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate obiceiuri de infrumusetare din toata lumea

Femeile folosesc cele mai neobisnuite ingrediente naturale pentru a-si pastra frumusetea

O vorba de duh din popor spune ca pentru fiecare bordei, exista cate un obicei. Acest lucru este valabil chiar si atunci cand vine vorba despre ritualurile de ingrijire ale femeilor din toata lumea.


iVillage.com
a facut o lista cu cele mai neobisnuite sau cele mai surprinzatoare ingrediente folosite de doamnele lumii pentru a-si pastra frumusetea pielii si a parului.

Din Australia pana in Egipt, va invitam la o calatorie printre ritualuri si solutii naturale legate de frumusetea eternului feminin.

1. Australia – Uleiul de emu impotriva imbatranirii

Uleiul obtinut din grasimea acestei pasari este un hidratant puternic. Efectele sale benefice sunt datorate antioxidantilor si acizilor grasi care sunt foarte asemanatori cu cei gasiti in pielea umana.

In urma studiilor efectuate, s-a descoperit ca acest ulei are de asemenea proprietati regenerante si nu astupa porii.

Citește și:

De asemenea, se crede ca este un agent antiinflamator, bun pentru arsuri la nivelul pielii si pentru dureri reumatice.

Aborigenii au obiceiul sa se acopere cu piei de emu atunci cand se intorc de la o vanatoare solicitanta pentru organism. Ei sustin ca dupa un astfel de tratament, durerile osoase si musculare dispar ca prin farmec.

foto shutterstock femeie frumoasa cu orhidee

2. Brazilia – Sucul de morcovi ca autobronzat

Atunci cand spui Brazilia, te gandesti la plaje insorite si trupuri perfecte intinse la soare. De fapt, brazilienii fac din bronzul perfect un lucru de onoare, ai putea crede. Astfel, au cautat de-a lungul timpului tot soiul de ingrediente care sa-i ajute sa-si pastreze culoarea aramie a pielii.

Expunerea indelungata la soare este sustinuta de consumul periodic de morcovi. In anumite zone ale plajelor, au aparut baruri care s-au specializat pe sucul obtinut din aceste radacinoase despre care se crede ca are proprietatea de a mentine un bronz indelungat si uniform.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.