Setari Cookie-uri

Slabeste sanatos! 7 metode pentru a-ti stimula arderile metabolice

Un regim alimentar sanatos duce la o ardere mai rapida a caloriilor

Cei mai multi dintre noi au un metabolism lent iar acest lucru poate ingreuna foarte mult orice “misiune’ de a pierde in greutate. O astfel de problema are insa si alte implicatii.

Poti obosi mai usor si simti ca esti mereu limitat. Cu toate acestea, exista insa catvea metode naturale de a-ti creste arderile metabolice, fara sa iei suplimente si sa iti bombardezi organismul cu produse sintetice.

1. Fa-ti exercitiile dimineata

O serie scurta de exercitii intense in fiecare dimineata poate face minuni pentru metabolismul tau si pentru silueta. Mai mult de atat, atunci cand faci miscare, in organismul tau este eliberata o cantitate mai mare de serotonina care te va ajuta sa iti incepi ziua cu zambetul pe buze.

Nu trebuie sa iti sacrifici prea mult din timpul tau. Este suficient sa faci miscare timp de 20-30 minute, impartite astfel: 5 minute de antrenament intens, 2 minute foarte lent apoi o iei de la capat.

Citește și:

foto shutterstock femeie pe cub alb

2. Include in dieta ta mai multe alimente picante si condimente

Condimentele picante iti pot ajuta organismul sa creasca arderile metabolice. Piperul, chimionul si curcuma sunt ideale in acest sens. Nu exagera insa cu ele pentru ca o cantitate prea mare poate fi foarte nociva. Alte astfel de mici delicii culinare care te pot ajuta sa slabesti sunt scortiosoara, cardamomul, ghimbir, nucsoara.

3. Desigur, hidrateaza-te

Atunci cand vrei sa pierzi in greutate, apa este cel mai bun prieten al tau. Curata organismul, intinereste pielea, da senzatia de satietate si incetineste imbatranirea prematura a celulelor. In plus, nu te costa niciun franc.


4. Ai grija de tiroida ta

Ca sa functioneze corect, tiroida are nevoie de selenium, zinc si iod. Ca sa te asiguri ca organismul tau primeste toate aceste elemente esentiale, tot ce ai de facut este sa incluzi nucile in alimentatia ta, precum si alge sau fructe de mare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.