Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate secrete ale frumusetii din secolul al XIX-lea

Unele dintre ele sunt surprinzator de ciudate!

Secretele frumusetii de astazi stau in puterea tehnologiei si a modului in care aceasta evolueaza. In fiecare zi descoperim noi tratamente ce promit sa ne ofere tineretea si frumusetea vesnica a tenului. Aceste tratamente sigur ca se dovedesc a fi eficiente impotriva imbatranirii si parca fac minuni atat pentru tenul nostru, cat si pentru piele, unghii si podoaba capilara.

In secolul trecut femeile apelau la diferite secrete pentru a-si pastra frumusetea si pentru a o spori vizibil. Cateva dintre ele sunt considerate a fi ciudatenii in ziua de astazi, insa atunci erau perfect normale.

foto: femeie in cada cu spuma, Shutterstock

Baie cu amoniac pentru ca este mai bun decat sapunul. Curata porii la fel de bine precum un sapun si exfoliaza pielea mult mai bine. Cateva linguri in apa pentru baie si totul este perfect. Fiecare femeie facea asta cel putin de doua ori pe saptamana.

Citește și:

Isi spalau doar ochii pentru ca frumusetea unei femei este data de privirea seducatoare, iar o privire seducatoare nu poate fi decat una care straluceste. Pentru acest lucru, femeile isi puneau sapun in ochi sau o picatura de wiskey.

Niciodata fata pentru ca apa nu face bine porilor. Cea mai indicata solutie era un unguent cu glicerina si apoi se stergea tenul cu o piele de caprioara. Acesta era unul dintre trucurile folosite de femei pentru a-si pastra tenul curat, roz si catifelat.

Iar mainile, mai rar, si mai exact o data pe luna. O mana frumoasa este o mana catifelata si uneori murdara. Ceea ce trebuiau sa faca femeile pentru a avea cele mai frumoase maini este exact acelasi tratament pe care il aplicau pentru ten. Un unguent cu glicerina si apoi mainile sterse cu o piele de caprioara.

Nu isi spalau parul pentru ca se credea ca apa este daunatoare parului. In schimb isi stergeau parul in fiecare zi cu ajutorul unui prosop. De asemenea aveau un ritual de periaj o data la doua zile timp de 30 de minute.

Citește și:

Si isi taiau genele pentru ca erau considerate zburdalnice asa ca la fiecare doua zile erau scurtate pana cand s-a ajuns ca femeile sa nu mai aiba gene in final ajungandu-se la un obicei adoptat de catre toate femeile secolului.

foto prima pagina: femeie frumoasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.