Setari Cookie-uri

4 motive pentru care trebuie sa ai propriul tau estetician

In acest moment exista o varietate asa de mare de produse cosmetice si informatii despre ingrijirea cosmetica, incat de multe ori acest lucru poate crea confunzie atunci cand vine vorba despre alegerea optima a unei rutine personale de ingrijire.

Multe dintre brandurile de cosmetice incearca oarecum sa diminueze importanta unui bun estetician / cosmetolog, incercand chiar sa il inlocuiasca. Dar, vizitele regulate la cabinetul de cosmetica nu inseamna doar un simplu tratament cosmetic.

O cosmeticiana buna te poate ajuta sa alegi produsele potrivite tipului tau de ten, dincolo de “zgomotul” industiei de infrumusetare. Dar acest lucru nu este tot, iata mai jos cateva motive, ce cu siguranta te vor determina sa vi regulat intr-un cabinet de cosmetica”, ne marturiseste Tamina Pfeiffer, Managing Partner Centrul de sanatate si frumusete Apiestetic Neli Pfeiffer.

Foto interior si prima pagina: tratament cosmetic, Shutterstock

O ingrijire constata si profesionala a tenului tau

Dezvoltand o relatie cu cosmeticiana ta, poti afla ultimile trenduri ale industriei, inainte ca acestea sa ajunga in reviste. Ingrijirea de acasa trebuie sa existe tot timpul, dar cosmeticiana ta ar putea sa te indrume catre o rutina persoanlizata, adaptata tenului tau. Tinand un istoric alt evolutiei tenului tau, ea va putea sa iti recomande produsele adecvate tipului tau de ten in functie de modificarile acestuia sau de anotimp.

Citește și:

Sanatatea pielii tale

Cosmeticiana poate sa semnaleze eventualele probleme, inainte ca ele sa ia amploare si chiar sa le rezolve daca este de competenta ei. De exemplu, daca treci printr-o perioada mai stresanta, iar lucrul acesta incepe sa se evidentieze pe ten prin aparitia pustulelor, secretie seboreica crescuta, cosmeticiana poate sa previna ca aceste lucruri sa degenereze in acnee. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca o parte din afectiunile cutanate pot semnala prezenta unor probleme de sanatate interne. O cosmeticiana buna cu experienta, poate trage cateva “semnale de alarma” atunci cand este cazul.

Relaxare & refacere psihica

Problemele de tipul “seful idiot”, “prietenul care m-a parasit”, “copii care imi ocupa toata viata”, sunt povesti pe care le aude in mod normal cosmeticiana. Gandeste-te un pic: va vedeti o data la 3-4 saptamani timp de 2 ore neintrerupte, intr-o atmosfera relaxanta, iar in cadrul unui cabinet de cosmetica nu vor exista niciodata prejudecati. O cosmeticiana buna va fi intotdeauna prietena discreta, care te va asculta si nu te va judeca. Cateodata este suficient sa te asculte cineva, iar problema in sine se va diminua singura. Iar daca nu doresti sa iti impartasesti evenimentele din viata ta, este suficient sa te lasi purtata de miresmele deosebite si muzica relxanta din cadrul cabinetului de cosmetica si sa evadezi din cotidian.

Citește și:

Investitie in propria frumusete

Tratamentele cosmetice isi vor arata adevarata lor valoare in timp. A imbatrani frumos este un lucru care trebuie castigat, indiferent de bagajul genetic. De multe ori cumparam o crema anti-aging foarte scumpa, crezand ca raportul calitate / pret este cel mai relevant, si ne asteptam ca aceasta sa stopeze procesul din tesuturile noastre ce se declanseaza incepand cu varsta de aproximativ 23 de ani – degenerarea celulara, pierderea proteinelor de elastina si colagen din tesut – adica formarea ridurilor, pierderea elasticitatii, etc. Tratamentele cosmetice efectuate regulat, pot intarzia aparitia semnelor de senescenta si ne vor ajuta sa ne mentinem tenul cat mai mult timp in cea mai buna forma a lui.

Bineinteles ca mai exista si alte motive sa iti alegi cosmeticiana, dar importanta unei ingrijiri cosmetice profesionale constanta va face tot timpul diferenta, diferenta ce se va observa atat la nivelul tenului cat si la nivel de stres cotidian”, a incheia Tamina Pfeiffer, Managing Partner Centrul de sanatate si frumusete Apiestetic Neli Pfeiffer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.