Setari Cookie-uri

Top 20 de lucruri care iti distrug tenul

Stiai ca dusurile lungi si fierbinti iti pot afecta tenul? Dar despre pensatul excesiv ce spui? Crezi ca ar putea avea efecte negative asupra tenului tau? Citeste materialul de mai jos si descopera care sunt cele mai surprinzatoare 20 de lucruri care iti pot afecta tenul!

Chiar daca nu ai probleme cu tenul si arata impecabil asta nu inseamna ca nu este sensibil si ca nu sufera anumite modificari de-a lungul timpului. Unele dintre noi sunt norocoasele detinatoare ale unui ten usor de intretinut, altele se confrunta cu numeroase dificultati cand vine vorba de ingrijirea tenului, insa fiecare tip de ten isi are propriile sensibilitati.

Surprinzator sau nu, tenul nostru este afectat de diferite lucruri la care noi il supunem. Nici machiajul nu este tocmai de bun augur pentru un ten frumos si sanatos pentru ca toate produsele de make up nu fac altceva decat sa incarce tenul si sa nu il mai lase sa respire, de aceea trebuie sa incercam sa il mai lasam si liber.

foto: ten cu probleme, Shutterstock

Acestea fiind spuse, haide sa vedem impreuna care sunt cele mai surprinzatoare 20 de lucruri care ne afecteaza si ne distrug tenul:

Citește și:

1. Continutul de clor din apa

In mod deosebit apa de la piscine are un continut ridicat de clor care nu este bun nici pentru piele si nici pentru ten. De fiecare data cand iesim din piscina se recomanda sa facem un dus si sa ne spalam pe fata cu apa si sapun.

2. Consumul excesiv de cafea

Chiar daca nu poti sa iesi din casa fara sa iei o gura de cafea, nu trebuie sa exagerezi. Un consum excesiv de cafea nu face altceva decat sa ajute la aparitia ridurilor si la imbatranirea pielii.

3. Dusurile lungi si fierbinti

Stiu ca intotdeauna este binevenita o baie lunga si fierbinte insa atat pielea cat si tenul au de suferit din aceasta cauza pentru ca lipsa oxigenului din baie duce la deshidratarea excesiva.

4. Consumul insuficient de apa

Daca nu consumi cel putin doi litri de apa zilnic inseamna ca nu oferi mediul propice pentru ca tenul tau sa fie hidratat din interior.

Citește și:

5. Telefonul mobil

Discutiile interminabile la telefon nu sunt benefice pentru tenul tau. Telefonul mobil contine foarte multi microbi si sa nu uitam de radiatiile la care ne expunem.

6. Ochelarii

Ca si in cazul telefonului mobil, si ochelarii murdari contin numerosi microbe. Acestia necesita curatare de fiecare data cand vrem sa ii utilizam.

7. Exfolierea excesiva

In mod normal, tenul trebuie exfoliat o data pe saptamana pentru indepartarea impuritatilor, insa o exfoliere excesiva nu face altceva decat sa il usuce foarte tare.

8. Stresul

Stresul esta cauza multor probleme actuale asa ca nici tenul nostru nu este ferit de asa ceva. Stresul conduce la aparitia prematura a ridurilor inestetice.

9. Comsumul excesiv de zahar

Consumul excesiv de dulciuri afecteaza productia naturala de colagen.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.