Setari Cookie-uri

Balsam de buze pentru sezonul rece - reteta homemade

Cum ar fi daca ti-as spune ca ai putea s aiti prepari chiar tu balsamul de buze preferat? Dar mai mult, ce spui de reteta de mai jos?

Tot vorbind de ingrijirea tenului, te atentia pe care oa acordam zonelor sensibile, de sezonul rece si cum ar trebui sa ne ingrijim in aceasta perioada, am ajuns la una dintre cele mai sensibile zone ale fetei: buzele.

Binecuvantatul balsam de buze se gaseste acum pe toate drumurile, la fiecare magazinas, ba chiar si la toneta de ziare.

Noi ne-am gandit insa la o recomandare mult mai buna si mai sanatoasa: cum sa ne realizam singure balsamul de buze preferat.

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu pot sa folosesc niciun produs destinat buzelor daca nu imi place gustul, si credeti-ma ca am luat-o in barba de multe ori din acest punct de vedere.

foto: balsam natural, Shutterstock

V-am mai spus si pana acum ca sunt o mare iubitoare a tratamentelor cosmetice realizate in casa, asadar vin cu o reteta perfecta ce va va ajuta sa va realizati singure balsamul de buze pentru sezonul rece.

Citește și:

Ingrediente:


- Ulei de cocos preset la rece
- Unt de cacao sau unt de shea organic
- Ceara de albine
- Ulei esential de portocala (lamaie, cocos, sau orice alta aroma preferati)

Se amesteca o lingura de ulei de cocos cu o lingura unt de cacao sau de shea, o lingura de ceara de albine si 10-15 picaturi de ulei esential. Uleiul de cocos, untul de cacao sau de shea si ceara de albine se topesc in prealabil si apoi se amesteca cu celelalte ingrediente pana cand se incorporeaza. Se toarna amestecul in recipientul special cat timp este inca fierbinte, pentru ca ceara de albine se intareste foarte repede.

Balsamul de buze este gata intr-o ora si poate fi folosit ori de cate ori simti nevoia, sau ori de cate ori va simtiti buzele uscate.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are proprietatea de a hidrata si de a catifela pielea in profunzime. Inlatura senzatia de piele uscata, tonifica pielea si incetineste procesul de imbatranire.

Citește și:

Untul de cacao

Untul de cacao este potrivit pentru toate tipurile de piele oferind o hidratare si o catifelare intensa a tesuturilor. Echilibreaza tonul pielii, mentine ph-ul, stimuleaza productia de colagen si regenereaza tesuturile pielii.

Untul de shea

Untul de shea hidrateaza intens pielea uscata, calmeaza iritatiile, se absoarbe rapid in piele, regenereaza si promoveaza reinnoirea pielii, contine factor de protectie UV.

Ceara de albine

Ceara de albine constituie un bun nutrient pentru tesuturile pielii, hidrateaza si catifeleaza in profunzime oferind un aspect stralucitor pielii.

foto: femeie vesela, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.