Setari Cookie-uri

7 Paradoxuri in frumusete

Descopera cele mai bune sfaturi in materie de frumusete.

Cu siguranta ai auzit de sfaturile care circula peste tot in ceea ce priveste frumusetea si cum sa ai grija de corpul tau, de parul tau, de unghiile si de pielea ta.

Inca de cand erai micuta te invata mama ta sa nu iti storci cosurile pentru ca iti vor aparea mai multe, sa nu iti iei mustata pentru ca o sa creasca mai mare, mai neagra si mai urata, sa nu iti smulgi firul ala de par enervant din alunite de pe fata pentru ca or sa apara inca trei pe langa el etc.

foto: femeie frumoasa, shutterstock

Tot asa au aparut si urmatoarele paradoxuri care te pun un pic pe ganduri. Se spune ca fara foc nu iese fum, asa ca iti vom explica mai jos tot ceea ce trebuie sa stii in aceasta privinta.

1. Rimelul iti ataca genele

Academia Americana de Oftalmologie a demonstrat ca mascara contine mici fibre care pot produce infectii atat pe cornee cat si pe cristalin si pot conduce la pierderea definitiva a genelor.

Citește și:

2. Ca sa iti creasca parul mai repede trebuie sa il tunzi mai des

Sigur ca acest proces depinde de fiecare persoana in parte, dar un lucru este cert: cu cat parul este mai lung, cu atat are un potential mai mare de distrugere. Varfurile se tocesc mult mai repede la un par a carui lungime depaseste linia umerilor. In acest caz, varfurile se tund o data la patru saptamani.

Daca ai parul de lungime medie, pana la umeri, varfurile se tund o data la sase-opt saptamani.

3. Cremele antirid folosite prea devreme pot dauna tenului

Inca nu s-a demonstrat stiintific acest lucru, dar pentru a evita orice neplacere, as propune sa ne rezumam la o crema ce ofera hidratare si protectie solara, cel putin pana la varsta de 25 de ani.

4. Cu cat folosesti mai mult balsam de buze, cu atat vei avea nevoie de mai mult

Pentru ca tu le oferi buzelor tale o hidratare artificiala continua ele nu vor mai prduce celule noi pentru ca pielea de la suprafata nu se va mai usca atat de repede, asadar, odata ce folosesti balsam de bzue nu ai cum sa nu o mai faci.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.