Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care mierea este o minune pentru pielea ta

Decopera ce beneficii are mierea pentru pielea si parul tau!

Stiai ca in mormintele egiptene se gasesc recipiente ce contin miere care dateaza de peste mii de ani? Ba mai mult, aceasta miere este perfect comestibila. Printre putinele alimente care nu se strica (sarea, orezul, zaharul etc) mierea este singurul aliment ce poate fi consumat in starea in care este gasit.

"Alimentul care nu se strica niciodata" este inca o mare curiozitate pentru multi dintre noi si adesea ne intrebam de ce este singurul aliment care poate fi consumat peste mii de ani, ba mai mult, cu cat este mai veche, cu atat mierea aduna mai multe proprietati benefice organismului nostru.

foto: femeie la spa, shutterstock

Prin compozitia ei chimica, mierea contine extrem de putina apa ceea ce o face un mediu nociv pentru bacterii. De asemenea, ph-ul mierii este undeva intre 3 si 4,5 ceea ce inseamna ca aciditatea este foarte mare, lucru care ucide bacteriile si celelalte microorganisme care vor sa se dezvolte in interiorul ei.

Citește și:

Ceea ce probabil nu stiati este faptul ca albinele au un merit foarte mare in ceea ce priveste nutrientii acestui aliment si faptului ca el nu se strica niciodata.

In stomacelul micut al albinelor se gaseste o enzima ce poarta numele de glucozoxidaza care in contact cu nectarul florilor il descopune in doua componente: acid gluconic si peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este cel care impiedica dezvoltarea tuturor bacteriilor si al microorganismelor in miere, lucru care o face sa poarte denumirea de "alimentul care nu se strica niciodata", informeaza cei de la Smithsonianmag.com.

Asadar, acum ca am aflat toate aceste lucruri interesante despre acest incredibil aliment, sa vedem ce il face atat de special si pentru ritualul nostru de infrumusetare.

1. Are proprietati anti-imbatranire

Mierea joaca rolul unui umectant pentru ten chiar daca aceasta contine o cantitate foarte mica de apa. Continutul acidului alfa-hidroxi este un miracol pentru ten deoarece acesta actioneaza ca un exfoliant pentru ten care indeparteaza celulele moarte, uniformizeaza tenul si aspectul acestuia.

Citește și:

Totdata, mierea este un hidratant foarte bun si un stimulator pentru producerea de colagen.

2. Reduce inflamatiile

Proprietatile alimentului minune are beneficii uimitoare si asupra arsurilor usoare si a iritatiilor. Aceasta calmeaza pielea, cicatrizeaza si nu lasa urme.

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.