Setari Cookie-uri

5 uleiuri esentiale cu proprietati de relaxare

Proprietatile benefice ale uleiurilor naturale asupra trupului si mintii

In vietile noastre atat de aglomerate, stresul isi face tot timpul simtita prezenta si parca tuturor ne este din ce in ce mai greu sa ne relaxam.

De altfel, exista studii care demonstreaza ca generatia de astazi a atins un nivel de stres la care parintii nostri nu au fost suspusi niciodata. Ratele, grija pentru ziua de maine, sarcinile nesfarsite de la locul de munca, plus toata munca depusa acasa apasa atat de puternic pe umerii noastri inca nu mai stim cum sa ne deconectam.

Din fericire, natura are o solutie pentru astfel de probleme ale lumii moderne, solutie concentrata in sticlutele cu uleiuri esentialie. Proprietatile acestora nu sunt o gaselnita a societatii avansate, ci se cunosc inca din cele mai vechi timpuri. Levantica, musetelul si trandafirul sunt doar cateva dintre florile pe care romanii si egiptenii le foloseau in baile lor pentru a se relaxa.

Citește și:

ulei de levantica

foto shutterstock ulei de levantica

Astazi, astfel de esente vin intr-o multitudine de forma. Unele dintre ele sunt menite a fi turnate in apa din cada, in timp ce altele sunt destinate masarii corpului sau parfumarii locuintei. Oricum ar fi, scopul acestor uleiuri naturale este sa ne echilibreze si sa ne relaxeze.

1. Ulei de levantica

Pe langa proprietatile sale sedative, uleiul natural de levantica este antibacterian, ajuta la reducerea inflamarii, este analgezic si antiseptic. Tocmai datorita acestor numeroase calitati, ulei de levantica se foloseste pentru calmarea starilor anxioase, ajuta la combaterea carceilor si, atunci cand este masat pe tample, reduce durerea de cap.

O picatura sau doua din acest ulei pusa pe perna aduce un somn linistit si un saculet in care a fost turnat ulei de levantica va tine la distanta insectele daunatoare hainelor.

Citește și:

2. Ulei de bergamota

In mod traditional, ulei de bergamota se extrage din fructul acestui copac si provine in mod traditional din Italia, Noua Guinee si Maroc. Coaja de bergamota este prestata la rece si astfel se obtine uleiul de culoare galben-verzuie cu mirosul specific al acestui produs.

Poate fi folosit atat pentru a parfuma aerul din incapere, cat si direct pe piele. In general, acesta este recomandat pentru a combate starile depresie, anxietatea si insomnia.

De asemenea, se crede ca masat asupra cicatricelor si vergeturilor, ajuta la atenuarea acestora.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.