Setari Cookie-uri

Tips & tricks pentru a vindeca rapid arsurile solare

Invata aceste trucuri utile in vindecarea arsurilor solare!

Chiar daca vara este una dintre cele mai frumoase perioade din an, nu putem sa nu ii gasim nod in papaura si sa ne prefacem ca totul este minunta. Ne plangem in fiecare zi de caldura insuportabia si de aerul irespirabil care ne face mai mult rau decat bine, dar mai ales de arsurile solare cu care ne pricopsim fara sa ne dam seama.

Pentru ca razele soarelui sunt din ce in ce mai puternice si mai daunatoare, arsurile solare pot sa apara chiar si daca nu stam la plaja sau la piscina. Puetm sa ne pricopsim cu arsuri solare daca ne plimbam prin oras la orele de foc, sau daca nu folosim zilnic produse pentru protectia solara.

arsuri solare

foto: piele arsa de soare, shutterstock

Nu va doresc sa traiti aceste exepriente, dar daca se intampla sa va pricopsiti cu ele, am cateva sfaturi care va ajuta sa tratati rapid arsurile solare.

1. Hidrateaza-te

Vindecarea trupului in orice situatie porneste din interior, asa ca ai grija sa bei multa apa, multe sucuri naturale si ai grija sa le consumi la temperaturi moderate. Pielea ta isi revine mult mai repede daca ii sunt asigurati nutrientii necesari.

Citește și:

2. Foloseste ingrediente naturale

  • Iaurt

Iaurtul este un remediu stravechi in tratarea arsurilor solare. Tot ce trebuie sa faci este sa il aplici pe zonele afectate si sa mentii pentru cateva minute. Clateste apoi cu apa calduta.

  • Ceai de musetel

Ceaiul de musetel este cunoscut pentru proprietatile lui antiinflamatorii si antiiritante. Aplica comprese cu ceai de musetel pe zonele afectate si te vei simti imediat mai bine.

  • Ceai de menta

Ceaiul de menta este revigorant si relaxant in cazul arsurilor solare. Aplica comprese cu ceai rece de musetel pe zonele afectate si vei vedea imediat diferenta.

  • Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un puternic hidratant datorita consistentei si datorita nutrientilor pe care ii contine. Te va ajuta sa ameliorezi arsurile solare si grabeste vindecarea.

  • Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pentru orice casa. Adauga cateva linguri de bicarbonat de sodiu in apa din cada si stai acolo 20-30 de minute. Acest lucru te ajuta sa scapi de senzatia neplacuta de arsura si grabeste vindecarea.

Citește și:
  • Aloe vera

Aloe vera este un ingredient ce are proprietati miraculoase in afectiunile pielii: are efect antiinflamator si cicatrizant. Daca nu ai o frunza de aloe vera la indemana pe care sa o zdrobesti si sa iti pui comprese cu apa rece, apeleaza la un gel natural din aloe vera.

  • Galbenele

Galbenelele sunt cunoscute inca din antichitate pentru proprietatile lor cicatrizante, asa ca foloseste cu incredere creme si uleiuri bazate pe acest ingredient.

3. Relaxeaza-te si odihneste-te

Spuneam mai devreme ca vindecarea trupului porneste din interior, asa ca ai grija sa te odihnesti suficient si sa dormi cat trebuie astfel incat efortul tau sa nu iti ridice nivelul stresului.

foto prima pagina: femeie la plaja, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.