Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Hidratare pe timpul verii? Sigur ca da!

Printre legendele urbane a caror vehiculare a facut de-a lungul timpului prea mult rau tenului si in general pielii femeilor, se numara si teoria coform careia aplicarea unei creme hidratante in zilele mai calduroase nu este necesara. Nimic mai fals!

De unde a luat nastere aceasta legenda?


Cea mai plauzibila explicatie pentru geneza acestei erori grave este ca, in trecut, majoritatea cremelor disponibile pe piata, acele cateva alifii puse la dispozitia bunicilor noastre, aveau o constistenta grasa.

Femeile simteau nevoia de a folosi o crema pentru tenul deshidratat, agresat de soare, insa odata ce aplicau respectivele produse constatau cu mare neplacere ca pelicula grasa incarca tenul, astupa porii si favorizeaza transpiratia. Pe parcursul zilei tenul lor se comporta ca o friptura innabusita in tigaie cu capac. Lesne de inteles ca nimeni nu isi doreste asa ceva.

Solutia cea mai simpla? Renuntarea la crema la fata. Rezultatul? Imaginati-va ca toata vara nu ati consuma nici macar un pahar cu apa. Tenul devine ca un sol arid, favorizand astfel aparitia tuturor efectelor secundare de care ne ferim mai tare atunci cand vine vorba de chipul feminin: riduri si puncte negre.

E adevarat, de la acel moment si pana in prezent, cremele cu FPS au reusit sa transmita un mesaj puternic si sa convinga majoritatea femeilor de necesitatea utilizarii lor pe timp de zi indiferent de capriciile vremii. Acesta este, fara indoiala, un mare castig fiindca acestea lupta in primul rand impotriva aparitiei cancerului de piele, ceea ce este, evident, prioritar razboiului antirid. Totusi, daca poti inlatura ambele efecte nedorite, de ce sa nu o faci?

Solutia?


… este evidenta! Cel mai bun si mai simplu raspuns la problema prezentata in randurile de mai sus este ca tenul trebuie hidratat indiferent de sezon. Si, pentru ca, din fericire, stiinta a evoluat, astazi avem la dispozitie creme mult mai performante si cu texturi diferite fata de alifiile din trecut. Raspunsul pentru nevoia de hidratare a tenului este o crema fresh, cu textura lejera si capacitate crescuta de hidratare.

Recomandarea Kudika:

Nutra Effects de la AVON, o gama inovatoare, rezultatul mai multor ani de cercetari in cadrul centrului de Research & Development AVON din New York, care are la baza ingrediente cu o putere extraordinara de regenerare: seminte de chia, seminte de rodie si seminte de strelitia.

Noua gama de ingrijire a tenului este disponibila in cinci subgame, fiecare adresand o problema specifica acestuia: Hydration, Balance, Radiance, Ageless si Ageless Advanced. Bazate pe Complexul Active Seed, un cocktail de seminte puternice, imbogatite cu vitamina E si provitamina B5, Nutra Effects este adecvata tenului sensibil, testata alergologic, fara parabeni, ftalati sau coloranti.

1. Gama Hydration, pentru hidratare, cu extracte de seminte de chia

Gama Hydration este ideala pentru ingrijirea tenului deshidratat, normal sau uscat. Semintele de chia absorb de 12 ori mai multa apa si regleaza nivelul de hidratare pentru 24 ore. Cele doua formule, crema de zi cu SPF 15 si gelul-crema hidratant si revitalizant, sunt bogate in acizi grasi esentiali omega 3, cu rol de refacere a cimentului celular, au efect antiinflamator si antioxidant, neutralizand radicalii liberi rezultati in urma poluarii, raspunzatori de imbatranirea precoce.

2. Gama Balance pentru matifiere, cu extracte de seminte de chia si pudra matifianta

Creata pentru tenul mixt sau gras, cu sau fara predispozitie la acnee. Ambele formule, gel-crema hidratant pentru matifiere si crema de zi pentru matifiere cu SPF 15, contin pudra matifianta- care absoarbe sebumul. Semintele de chia readuc nivelul de hidratare la normal, intr-o formula ideala pentru tenul tanar predispus la acnee sau care urmeaza tratamente antiacnee.

3. Gama Radiance pentru luminozitate, cu extracte de seminte de strelitia

Este potrivita tenului tern, lipsit de stralucire. Cele trei produse, lotiune nuantatoare pentru luminozitate, crema de zi, ambele cu SPF 20 si crema hidratanta de noapte actioneaza asupra pigmentarii pielii, care are trei cauze: melanina din piele depusa in exces, hemoglobina si colagenul deteriorat. Semintele de strelitia uniformizeza si redau luminozitatea pielii stimuland productia de colagen 3 cu rol in pastrarea luminozitatii tenului, al carui nivel scade odata cu varsta. De asemenea, aduc la optim nivelul pigmentilor implicati in patarea anormala, hidrateaza, stimuleaza refacerea si reinnoirea celulara.

4. Gama Anti-aging 35+, pentru primele semne de imbatranire, cu extract de seminte de rodie

Contine formule de noapte si zi, cu SPF 20. Are la baza extractul de seminte de rodie, care si-au dovedit eficacitatea biologica in studii clinice. Acestea contin vitamina C, E cu rol antioxidant, de reducere a activitatii radicalilor liberi si sunt bogate in polifenoli. Semintele de rodie sprijina reinnoirea celulelor, stimuleaza productia de colagen tip I si microcirculatia.

5. Gama Anti-aging Advanced 45+, pentru semnele profunde de imbatranire, cu extract de seminte de rodie si ceramide

Semnele avansate de imbatranire, ridurile adanci, tenul decolorat si lipsit de fermitate, au nevoie de antioxidantii, mineralele si vitamina C din semintele de rodie, carora li se adauga puterea ceramidelor, al caror nivel scade drastic spre zero in cazul tenului 45+. Ceramidele readuc la normal nivelul de hidratare al tenului matur.

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.