Setari Cookie-uri

Cum ne demachiem?

Am invatat cu timpul cum sa ne realizam un make-up ca la carte fara ajutorul specialistilor, ce culori ne avantajeaza sau cum sa ne ascundem defectele prin machiaj. Putem chiar sa ne retusam aspectul in graba uitandu-ne in oglinda retrovizoare a masinii sau in oglinda prafuita a liftului. Totusi, daca devenim din ce in ce mai pricepute in privinta aplicarii fardurilor trebuie sa fim cel putin la fel de bine "instruite" si in privinta demachierii. Iata asadar cateva sfaturi pentru o demachiere perfecta si rapida.

4.Pentru ochi este indicat sa folosesti un alt produs decat cel destinat pentru restul fetei pentru ca zona respectiva este mult mai sensibila. Mai mult, un demachiant nepotrivit poate produce iritatii seriose daca accidental patrunde in ochi, ca sa nu mai vorbim de efectele pe care le are asupra pielii pleoapelor (le usuca, se poate simti senzatia de “lipicios” in momentul clipirii etc). Un motiv in plus este acela ca mascara folosita este foarte rezistenta atunci cand vine vorba de indepartarea ei si de aceea sunt de preferat produsele create anume pentru asta.

5.Ca si in cazul aplicarii cremei, atunci cand vine vorba despre demachiere aceasta trebuie sa cuprinda atat fata cat si gatul si decolteul. Acestea sunt zone extrem de expuse factorilor daunatori din mediu si oricum deseori sunt incluse in machiaj (fondul de ten spre exemplu trebuie sa ajunga si in zona gatului ca sa nu existe diferente inestetice de nuanta).

6.Alegerea tipului de produs pentru demachiere se face in functie de tenul fiecareia, in general regulile de baza spunand ca: gelul spumant este ideal pentru tenul gras, lotiunea demachianta sau gelul pentru tenul normal sau mixt iar crema demachianta pentru tenul uscat sau sensibil.

7.Dupa demachiere fata trebuie clatita cu apa rece atat pentru inlaturarea surplusului de grasime lasat de crema demachianta cat si pentru revigorare. Nu uita insa ca, indiferent daca seara ai parcurs toate etapele unei demachieri perfecte dimineata procesul trebuie repetat pentru ca in cursul noptii transpiratia sau sebumul dau nastere micilor probleme din primul moment al zilei.

In concluzie, putin efort este suficient pentru a intretine tenul sanatos si frumos. Oricum, cand vine vorba de ingrijirea personala nimic nu este sau cel putin nu ar trebui sa fie “prea greu”, “prea mult” sau “prea obositor”. Sanatatea tenului nostru sta inaintea oricaror artificii de infrumusetare!

Un articol de Raluca Mateiu



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.