Setari Cookie-uri

Machiajul tenului fara luminozitate

Invata arta machiajului perfect: cum trebuie sa te machiezi daca ai un ten fara luminozitate?

Trendurile in machiaj vin si trec ca vantul; insa, indiferent de sezon sau an, pielea sanatoasa si stralucitoare este intotdeauna "in tendinte". Un ten frumos ne ajuta sa avem mai multa incredere in noi si sa ne simtim bine in corpul nostru. Din fericire, exista metode foarte simple de a trata problemele tenului si de a ne face sa aratam mai bine cu un simplu machiaj.

Cu doar cateva trucuri simple putem ascunde cearcanele si imperfectiunile si chiar putem oferi acea luminozitate pe care orice femeie o doreste.

Iata care sunt pasii necesari pentru un ten perfect:

Pasul 1: Aplicarea bazei pentru machiaj

Baza pentru machiaj este primul produs pe care trebuie sa il aplicam pe fata noastra inainte de orice altceva. Putem sari peste acest pas daca folosim o crema hidratanta cu efect iluminator sau o lotiune lejera.

Primer-ul hidrateaza, creeaza o suprafata neteda, acopera liniile fine si controleaza excesul de sebum pe tot parcursul zilei. Pentru persoanele cu tenul gras, acest produs este obligatoriu deoarece pregateste pielea pentru intreaga zi.

Citește și:

Pasul 2: Fondul de ten trebuie sa fie unul lejer

Urmatorul pas pentru un ten luminos este aplicarea fondului de ten. Acesta uniformizeaza tonul pielii si creeaza o textura mai fina prin acoperirea porilor si a imperfectiunilor.

Pentru tenul normal si mixt trebuie folosit un fond de ten light, usor de intins, care nu incarca tenul; fondul de ten crema este destinat tenului uscat, sensibil.

Sfat: Este important sa aplicam fondul de ten nu doar pe fata, ci sa coboram usor si catre zona gatului si a decolteului (astfel nu avem acel machiaj "masca" pe care toata lumea il uraste).

Pasul 3: Nu uita de corector

Corectorul este folosit pentru a acoperi petele, cosurile, cearcanele de sub ochi si alte probleme pe care fondul de ten nu le poate ascunde.

Exista mai multe tipuri de corector: cu consistenta cremoasa, cu pensula sau aplicator obisnuit, la tub, cutiuta sau stick. Important este sa experimentam pana cand gasim produsul care sa ne multumeasca.

Citește și:

Pasul 4: Pudra sau apa termala pastreaza machiajul la locul lui

Pentru un machiaj de durata este necesar sa folosim o pudra pulbere sau apa termala atat pe fata, cat si pe zona gatului si a decolteului.

Apa termala se pulverizeaza de la o distanta de 30 de cm; dupa pulverizare, tapotam usor cu degetele pentru a ajuta ca stropii apei termale sa patrunda in piele.

foto interior si prima pagina: 918, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.