Setari Cookie-uri

Iata cum scapi de petele pigmentare de pe fata

Sfaturi simple si eficiente pentru a scapa de petele pigmentare de pe fata.

Multe s-au spus despre pielea fara cusur. Da, este usor sa ai un ten perfect, trebuie doar sa fii un pic persistenta si atenta cand vine vorba de ingrijrea pielii tale. Petele pigmentare, pistruii sau cearcanele sunt cateva mici probleme cu care toate ne confruntam.

Medicii recomanda tratamentele cu laser, insa acestea sunt o investitie uriasa; in schimb, putem alege sa mergem pe remediile naturiste. Intr-adevar, procesul este unul lent, insa rezultatele sunt eficiente.

Iata care sunt cele mai bune tratamente simple pe care le putem face acasa pentru a reduce pigmentarea pielii in mod natural si a avea un ten sanatos cu aspect luminos.

1. Foloseste sucul din cartofi

Cartofii sunt un ingredient cu numeroase intrebuintari nu doar in bucatarie, ci si in frumusete. Folosit regulat, cartoful ajuta la reducerea petelor de pe fata. Foloseste zilnic cate o felie de cartof pe care sa o aplici pe zonele cu probleme, masand foarte bine.

Citește și:

Un alt truc ar fi combinarea unei jumatati de cartof cu sucul de lamaie si o lingura de miere. Da cartoful prin razatoare si amesteca-l cu o lingura de suc de lamaie si una de miere. Inmoaie un disc demachiant in acest amestec si aplica pe zonele cu probleme.

Lamaia este un inalbitor natural, in timp ce mierea contine proprietati de hidratare.

2. Sucul de lamaie si praful de turmeric

Cum se foloseste acest amestec: combina o lingura de suc de lamaie cu o lingura de turmeric, aplica aceasta pasta pe zonele afectate si lasa sa actioneze pentru 15 minute. Clateste cu apa rece, apoi foloseste o crema hidratanta.

Sfat: nu utiliza acest tratament dupa expunerea la soare.

3. Foloseste aloe vera, vitamina E si rosii.

Planta aloe vera este cunoscuta pentru proprietatile calmante si de vindecare pe care le ofera. Sucul de rosii este un inalbitor natural, iar vitamina E sporeste eficacitatea ingredientelor folosite si ajuta la hidratarea pielii.

Citește și:

Cum se foloseste: rupe o frunza de aloe vera, taie-o si scoate tot gelul din ea. Amesteca-l cu o capsula de vitamina E si o lingura de suc de rosii natural (rosie data prin razatoarea mica). Aplica aceasta masca in fiecare seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, lasa sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa rece.

4. Machiaj cu produse speciale

Machiajul poate face minuni, acoperind aproape complet tenul cu pete pigmentare fara a crea senzatia ca porti o masca.

Incepe prin a folosi un demachiant/ solutie micelara de calitate pentru a inlatura toate impuritatile de pe ten; dupa ce ai curatat bine fata, coboara usor si pe zona gatului si a decolteului.

Pentru hidratare, foloseste o crema baza de machiaj care, pe langa faptul ca ajuta la pastrarea machiajului fresh intreaga zi, aceasta netezeste si ilumineaza tenul. Fondul de ten trebuie sa fie unul cu acoperire ridicata; aplicarea se face prin tapotare, miscari care te ajuta sa aplici o baza foarte corecta.

Citește și:

La final, pentru finisare, foloseste un baton corector strict in zonele care au nevoie de acoperire puternica.

foto interior si prima pagina: Natallia Litvinenka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.