Setari Cookie-uri

Cum sa iti tii trusa de cosmetice organizata?

Suntem in permanenta pe fuga, insa felul in care aratam atunci cand iesim din casa ne poate influenta starea toata ziua, asa ca este important sa avem la indemana si cat mai organizate toate accesoriile pe care le folosim dimineata.

Asta inseamna ca nu doar dulapul cu haine trebuie bagat in seama cand ne apucam de curatenia de primavara, ci si trusa de cosmetice. Iata cateva sfaturi pentru organizarea eficienta a acesteia:

Verifica termenul de valabilitate!

Daca nu tii cont de termenul de valabilitate al produselor cosmetice este ca si cum ai accepta sa ramai intr-o relatie care nu duce la nimic bun. Cosmeticele expirate, fie ca este vorba despre un ruj (1 an valabilitate), fond de ten (maxim 1 an valabilitate), rimel (3 luni valabilitate) sau o crema de fata (pana la 3 ani valabilitate), reprezinta un adevarat focar de infectie care te poate afecta pe termen lung.

Separa cosmeticele in doua categorii!

Pentru ca organizarea sa fie un adevarat succes, este bine de stiut ca poti imparti produsele in doua categorii: cele care se tin in baie (sampon, balsam, deodorant, unt de corp) si cele care se tin in camera. Evita sa lasi produsele de make-up, precum fardul de ploape, in baie; din cauza aburului se pot deteriora.

Citește și:

Foloseste un sertar comparimentat!

Sertarele si rafturile sunt cele mai bune cand vine vorba de organizare. Cauta un separator pentru sertar si ai sa vezi cat de usor vei gasi rujul in nuanta preferata. Cand pleci in vacanta, alege o geanta speciala pentru cosmetice, tot compartimentata, iar pentru geanta de zi cu zi, un portfard mic si incapator.

Pensule pentru machiaj

Vezi oferta de genti pentru cosmetice bine compartimentate!

Spala pensulele!

Daca iti doresti sa ai pensule de machiaj cu durata de viata foarte lunga, atunci trebuie sa le acorzi o atentie deosebita. Curatarea pensulelor, atat pentru ten, cat si pentru ochi, este foarte importanta si se poate realiza in doua etape: o curatare zilnica antibacteriana si o curatare saptamanala complete.

Suport pentru pensule si perii!

Pentru ca in zilele noastre machiajul abia daca se mai poate realiza fara pensule, este bine sa le oferim un loc al lor. Nu ai vrea ca pensula pentru fondul de ten sa se atinga de albastrul de pe cea pentru fardul de ochi.

Citește și:

Fa o schimbare!

Stim cat este de greu sa parasesti zona de comfort; sa incerci o nuanta noua de ruj sau sa folosesti, in sfarsit, gene false este o adevarata provocare pentru multe dintre noi. Daca ai observant ca rujul a expirat sau s-a terminat, mergi si achizitioneaza-ti altul care te prinde foarte bine, dar de care te fereai pana acum!

Acum iti vei da seama cat de importanta este in viata unui om organizarea... pe toate planurile!

Sursa Foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.