Setari Cookie-uri

Cum sa iti ingrijesti tenul daca ai acnee?

Tenul acneic are nevoie de o ingrijire speciala. Iata sfaturile noastre.

Uneori poate parea aproape imposibil sa te descurci cu pielea ta, mai ales atunci cand stii ca trebuie sa acoperi toate imperfectiunile. Vestea buna este ca exista numeroase modalitati simple de a folosi produsele de machiaj astfel incat sa obtii un ten asa cum iti doresti.

Iata care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont:

1. Ofera o atentie speciala pielii tale. Prevenirea ar trebui sa fie intotdeauna obiectivul, insa cosurile si punctele negre sunt adesea inevitabile. Este important sa ai o rutina de ingrijire aprofundata pe care sa o urmezi atat dimineata, cat si seara.

2. Asigura-te intotdeauna ca demachiezi tenul inainte de a merge la culcare.

3. Nu folosi demachiant sau spuma abraziva; particulele mici pe care acestea le contin pot leza pielea sensibila.

4. Nu lasa pielea deshidratata; daca nu folosesti o crema care sa iti hraneasca tenul in profunzime, pielea va produce si mai mult sebum si vor aparea si alte cosuri.

Citește și:

5. Inainte de a folosi machiajul, aplica o crema hidratanta care sa iti hraneasca tenul in profunzime. Maseaza usor doar cu varful degetelor si asteapta cateva minute pentru a permite cremei sa patrunda in piele.

6. In ceea ce priveste primer-ul, acesta trebuie sa fie pe baza de silicon deoarece ajuta la uniformizarea texturii suprafetei pielii. Baza pentru machiaj face ca machiajul sa reziste mai mult.

7. Corectorul trebuie sa se potriveasca tonului pielii tale. In cazul in care ai semne, cosuri sau leziuni intr-o nuanta de rosu, opteaza pentru un corector verde. Rosul si verdele sunt culori complementare, care se anuleaza reciproc in momentul in care sunt combinate in mod egal.

8. Fondul de ten trebuie sa fie unul cu o acoperire foarte buna. Fondul de ten corector cu actiune de nivelare 16h de la Dermablend [Corectare 3D] de la Vichy (dermablend.vichy.ro) este un produs revolutionar, cu o acoperire ridicata a imperfectiunilor in relief. Ia o cantitate mica de produs pe degete si intinde pe intreaga fata, coborand apoi si pe linia gatului si a decolteului.

Citește și:

9. Mergi la un dermatolog. Un consult poate determina motivul problemei, iar dermatologul iti poate oferi o solutie eficienta.

foto prima pagina: Yuganov Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.