Setari Cookie-uri

Advertorial Zambetul, secretul echilibrului emotional

Descopera cea mai simpla cale catre armonia interioara!

Atunci cand treci printr-un moment de fericire reflexul natural este sa zambesti. Acest lucru declanseaza o reactie automata in creier care porneste semnalele catre muschii fetei. Pana aici este simplu insa din acest punct, zambetul functioneaza drept catalizator al unor reactii pozitive. Din momentul in care buzele zambesc, muschii trimit inapoi la creier semnalele pozitive care cresc exponential starea de bine. Asadar e limpede ca aceasta expresie este secretul unei stari de bine iar ultimul lucru care trebuie sa te impiedice sa zambesti este grija pentru riduri. In fapt, nu zambetul este cel care provoaca riduri ci faptul ca pielea isi poate pierde din elasticitate insa pentru a preveni acest lucru, zambeste fara piedici in fiecare zi si ofera-i pielii tale ingrijirea de care are nevoie cu gama Liftactiv de la Vichy.

Rezolvarea oricarei probleme incepe cu un zambet!

Puterea ta interioara nu vine doar din caracterul foarte bine conturat ci si din toate experientele din trecut, unele dintre ele doar neplacute, altele de-a dreptul dureroase. Fie ca iti place sa crezi in destin sau esti convinsa ca iti croiesti soarta cu propriile maini, piedicile pe care le-ai depasit pana acum au contribuit din plin la croirea personalitatii tale. Faptul ca ai trecut deja prin aceste momente nu face decat sa dovedeasca faptul ca poti trece peste orice si ca sa iti inlesnesti drumul, porneste cu dreptul si cu zambetul pe buze.

Zambetul este un limbaj universal.

Studiul zambetului a inceput de la Charles Darwin. Celebrul naturalist britanic a observat ca manifestarile si cauzele zambetului sunt aceleasi peste tot in lume in timp ce alte mijloace nonverbale de comunicare pot fi diferite in functie de spatiul cultural in care se manifesta. Acest lucru subliniaza faptul ca zambetul este, in definitiv, un limbaj universal si adanc inradacinat in psihologia umana. Mai mult de atat, acesta este absolut contagios. Prin urmare, atunci cand esti intr-o situatie noua, incomoda, nefamiliara, nu ai motive sa te simti pierduta. Daca privesti adanc in tine, vei descoperi ca ai toate atuurile necesare la indemana pentru a transforma aceasta experienta intr-una placuta iar primul lucru pe care trebuie sa il faci in acest sens este pur si simplu sa zambesti. Oamenii cu care interactionezi vor prelua involuntar gestul si astfel poti deschide usile unei noi prietenii sau, cine stie, poate chiar catre o noua poveste de dragoste.

Priveste inapoi cu mandrie!

Timpul este cel mai bun profesor pe care il poti avea insa trebuie sa ai rabdare atat cu el cat si cu tine pentru a invata toate lectiile pe care trebuie sa ti le predea. Aminteste-ti de trecut doar in masura in care iti face placere si invata din el insa nu iti intuneca chipul din cauza lui. Pentru a atinge echilibrul emotional, trebuie sa te detasezi de amintirile neplacute care te fac sa te incrunti. Proba practica a acestei teorii este urmatorul exercitiu: de fiecare data cand iti amintesti ceva care iti stirbeste din optimism, condu-ti gandurile catre o intamplare fericita sau catre lectia pe care ai invatat-o. Pe cat posibil, fa acest lucru in fata oglinzii si vei observa cum in mod automat, chipul tau se scutura de norii incruntarii iar pe fata iti va rasari zambetul. Repeta in fiecare zi acest gest si nu iti face griji pentru ridurile lasate de zambet pe fata ta pentru ca acestea vor fi sterse de gama Liftactiv de la Vichy. Tot ce trebuie tu sa faci este sa crezi in tine!

Foto interior si prima pagina Yuri Shevtsov/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.