Setari Cookie-uri

Advertorial Mituri despre acnee care te impiedica sa ai o piele sanatoasa

Consumul de ciocolata sau de chipsuri provoaca acnee? Poti preveni acneea daca iti speli fata de trei ori pe zi? Afla raspunsurile si multe alte mituri si fapte despre acnee in articolul de mai jos.

Poti da vina pe dieta, pe stilul de viata sau chiar pe genetica pentru acneea cu care te confrunti? Machiajul iti este prieten sau dusman? Si, cel mai important... cum poti scapa cu adevarat de acnee? In acest material demontam miturile despre acnee si invatam tot ce trebuie sa stim despre sanatatea pielii.

Mitul 1: Doar tinerii au acnee - FALS

Desi aproximativ 95% dintre adolescenti se confrunta cu o anumita forma de acnee, aceasta problema este destul de intalnita si in randul adultilor (30%-40% dintre adulti se confrunta cu ea). Uneori, la femei acneea apare la varsta adulta din cauza fluctuatiilor hormonale.

Mitul 2: Pentru a scapa de acnee trebuie sa iti speli tenul mai des - FALS

Din pacate, spalarea pe fata mai des nu va vindeca acneea. Cauzele aparitiei cosurilor sunt numeroase: hormonii, stresul, genetica. Totusi, este bine de retinut ca o rutina de ingrijire atenta poate desfunda porii si inlatura bacteriile care pot agrava acneea.

Mitul 3: Consumul de ciocolata duce la aparitia acneei - FALS

S-au facut numeroase studii si teste clinice in ceea ce priveste mitul conform caruia ciocolata cauzeaza acnee. Specialistii sunt de parere ca ciocolata poate avea un rol indirect in aparitia cosurilor prin continutul de lapte si grasimi. Consumul ridicat de grasimi duce la o secretie mai mare de sebum. Asadar, in cazul in care ai observat ca ai mai multe cosuri dupa ce consumi ciocolata, incearca sa renunti la ea.

Mitul 4: Acneea este contagioasa - FALS

Acneea nu este contagioasa, aceasta nu poate fi transmisa ca alte infectii bacteriene. Cu toate acestea, nu este o idee buna sa imparti un prosop sau o perna cu o alta persoana (insa doar din motive de igiena).

Mitul 5: Bronzul vindeca acneea - FALS

Acneea este mai putin vizibila pe pielea bronzata, insa razele UV usuca pielea si ii pot face si mai mult rau. De asemenea, sa nu uitam de imbatranirea prematura, de aparitia ridurilor sau chiar de cancerul de piele. De aceea, chiar si in sezonul rece este recomandat ca inainte de a iesi din casa sa folosesti o crema cu factor de protectie solara, special conceputa pentru tenul gras.

Mitul 6: Bicarbonatul de sodiu te scapa de acnee - FALS

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte alcalin, care deterioreaza pH-ul pielii. Specialistii nu recomanda sa il aplicam direct pe piele deoarece putem provoca leziuni si mai grave.

Mitul 7: Cosurile trebuie stoarse - FALS

Este foarte important sa rezisti tentatiei de a stoarce un cos deoarece acest "obicei" pe care multe persoane il au poate intensifica inflamatia si raspandi infectia initiala in zonele invecinate ale pielii.

Important!

Retetele minune din reviste, sfaturile de pe Internet si alte trucuri incredibile nu fac altceva decat sa inrautateasca si mai mult lucrurile. Este important sa ne informam din surse credibile si sa urmam sfaturile specialistilor, care ne pot oferi un tratament personalizat pentru problemele cu care ne confruntam. Mai multe detalii despre problemele tenului gras puteti gasi pe www.laroche-posay.ro/freefromspots

foto prima pagina: RomarioIen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.