Setari Cookie-uri

Advertorial Magia unui zambet iti poate schimba viata

O istorie personala despre puterea miraculoasa a zambetului

In anumite zile, parca intregul Univers se aliniaza in asa maniera incat sa iti bifezi fiecare sarcina de pe to do list. Mercur nu mai e in faza retrograda, ploaia s-a oprit si te trezesti la timp odihnita si plina de optimism. Te dai jos din pat, iti bei cafeaua si pana la sfarsitul zilei iti intalnesti iubirea vietii apoi castigi la loterie. Ziua de care vreau sa va povestesc astazi nu a inceput deloc asa. Alarma a sunat din toate puterile insa in cele din urma, a cedat nervos si m-a lasat in plata somnului. Am dormit pana mai tarziu in ziua in care aveam una dintre cele mai importante intalniri din viata mea. Am sarit din pat ca arsa si am strabatut apartamentul in goana si ca intr-un colaj scos din filmele de comedie. Cu o mana ma pieptanam, cu cealalta ma spalam pe dinti incercand sa imi trag pantalonii pe mine in acelasi timp, mai degraba cu puterea mintii.

M-am oprit o secunda in fata oglinzii si mi-am inceput ritualul pe care il respect cu sfintenie. M-am privit in ochi, mi-am zambit singura si mi-am spus in gand „hai ca poti sa o faci si pe asta”. Fie ce-o fi, inainte sa plec din casa, am grija sa imi acord cateva minute doar eu cu mine, in oglinda. Imi zambesc , ma incurajez singura, ma stramb jucaus la mine si in tot acest timp, ofer tenului meu ingrijirea de care are nevoie. Din ritualul meu zilnic de incurajare nu lipseste momentul in care imi rasfat pielea cu produsele din gama Liftactiv de la Vichy.

Grimasele si zambetele mele pe care nu le stie nimeni altcineva ar putea lasa riduri pentru ca pielea isi pierde din elasticitate cu timpul insa acest lucru nu se intampla tocmai datorita ritualului meu zilnic de ingrijire. Gama Liftactiv de la Vichy a devenit secretul zambetului meu care, asa cum am aflat pe pielea mea, mi-a schimbat viata.

Aflata deci in intarziere insa inarmata cu un zambet sincer si increderea in mine care creste in fiecare zi in fata oglinzii, am plecat catre marea intalnire. As vrea sa va pot spune ca pe drum, ca-n filme, m-am impiedicat si m-au prins din zborul mai putin gratios doua brate vanjoase al caror detinator s-a dovedit a fi iubirea vietii mele. Adevarul este ca ma indreptam catre un interviu pentru un job la care am visat de cand am invatat sa scriu. Nu stiam cum arata persoana care imi putea schimba viata insa stiam cu siguranta, de la telefon, ca era o doamna sigura pe ea a carei voce emana stapanire de sine.

Prinsa in trafic, pe bancheta din spate a taxiului, numaram secundele de la semafor, grabeam in gand pietonii si simteam cum mi se scurge visul printre degete. Chiar si asa, am invatat ca nu-i niciodata prea tarziu si ca trebuie sa imi ascult intuitia pentru ca intr-o forma sau alta, o sa fie bine.

Am ajuns intr-un suflet in fata cladirii in care aveam interviul. In goana mare, am dat umar in umar cu o alta doamna in ochii careia am zarit acelasi zor care m-a impins si pe mine de la spate in goana nebuna prin oras. Ne-am cerut scuze, ne-am zambit si ne-am ajutat sa ne adunam reciproc hartiile care au zburat in toate partile. In maini tineam doua copii ale CV-ului meu. Acela a fost momentul in care mi-am dat seama ca doamna cu care m-am accidentat era nimeni alta decat posibila viitoare sefa a mea.

Ziua noastra, asa cum aveam sa aflu mai tarziu, s-a desfasurat intr-o maniera asemanatoare.Trezit tarziu, castigat la proba de imbracat viteza, pierdut la maratonul melcului in trafic. Am obtinut postul insa pe langa toate astea, am invatat ca magia unui zambet, fie el cel secret, pe care ti-l oferi dimineata in oglinda, fie oferit unui strain de care te lovesti intamplator, iti poate schimba viata.



Kudika
3 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.