Setari Cookie-uri

Cum iti ingrijesti tenul in functie de varsta

Sfaturi si produse de ingrijire pentru tenul perfect la 20, 30, 40 si peste 50 de ani!

I se atribuie lui Coco Chanel multe citate legate de frumusete si stil. Printre preferatele mele se numara si acela care se refera la frumusetea si ingrijirea pielii femeilor. Ar suna cam asa: «Ai de la Mama Natura, chipul pe care il ai la 20 de ani. Viata iti transforma chipul pe care il ai la 30. Dar la 50 de ani, ai chipul pe care il meriti».

Si tocmai pentru ca traim in era produselor cosmetice gandite si concepute special pentru ca pielea noastra sa arate ca de 20 si la 50, si tocmai pentru ca marea Coco Chanel avea dreptate sustinand ca tenul unui femei este cel mai de pret, fiind esential in orice tinuta, astazi am adunat pentru tine cateva sfaturi, articole cosmetice si de ingrijire pentru tenul perfect la 20, 30, 40 de ani si peste 50! Ti-am captat atentia? Perfect, citeste mai jos si nu te incrunta, singurele riduri pe care merita sa le ai sunt de la zambit!

Citește și:

1. Stiu sigur ca daca ai 20 de ani, nu-ti sta mintea la riduri, regenerare a pielii si serumuri de intins tenul. Dar mai stiu, din experienta, ca noptile nedormite, clubbingul, poluarea, alimentatia si multi alti factori incep sa-si lase amprenta pe chipul tau. Si pentru ca sigur te imaginezi o doamna eleganta si “bine” si la 50 de ani – desi nu concepi aceasta varsta inca – iata pentru ce iti va multumi pielea ta! Ai nevoie de o lotiune de curatare a tenului, folosita de doua ori pe zi. Dimineata incepe cu demachiere si seara se termina la fel! Pentru ca acum inveti rutina de facut pielea frumoasa – care fie, vorba intre noi, de la 20 in sus, nu se mai regenereaza la fel!

Mai ai nevoie de un exfoliant, tocmai pentru a accelera regenerarea si de un tonic. Dupa 25 e ideal sa incepi folosirea cremei de ochi.

Demachiant – Yves Rocher 22 lei

Citește și:

Exfoliant - 130 lei

Crema pentru ochi - 15,5 lei

2. De la 30 de ani, devine serioasa intreaga rutina de ingrijire! Nu uita pasii de la 20 de ani si adauga noi produse de care pielea ta are nevoie. Nu uita niciodata de hidratare! E esentiala la varsta aceasta. De la 30 e important sa incepi sa folosesti retinolul, care ajuta la repararea dermei. Cauta deja creme anti-rid si aplica-le cu religiozitate! Intrucat e varsta cand acneea se domoleste, alege un ulei de fata! Acum e momentul sa alegi si o crema de noapte.

Crema - 55,26 lei

Crema cu retinol - 69 lei

Crema regeneranta - 75 lei

Ulei de fata - 27,99 lei avon

Crema pentru noapte - 54,9 lei

3. De la mijlocul anilor 30 si pana dupa 40 e necesar sa adaugi kitului de beauty amintit mai sus si masti potrivite tenului tau. Hidratare, scrub, tonifiere – ce ai nevoie, foloseste, macar o data pe saptamana. Daca pana acum nu ai o regula sfanta din folosirea cremei cu SPF, nu mai intarzia! Efectele soarelui asupra pielii incep cu pete, pierderea elsaticitatii si deshidratare. Alege o lotiune de curatare ceva mai delicata si nu uita de produsele de mai sus!

Citește și:

Masca - 32 lei

Crema antirid – 65 lei

Lotiune tonica - 82 lei

4. Pentru ca la 50 de ani se vede cata grija ai avut de tine si de pielea ta si mai ales, pentru ca se intampla schimbari majore la nivel hormonal, ai grija ca trusa ta de ingrijire sa cuprinda: un serum antioxidant, o crema hidratanta cu protectia solara, crema de ochi cu efect anti-rid sau de lifting – in prima parte a zilei. Pentru seara, ai nevoie de o lotiune de curatare delicata de o crema sau un serum cu efect antioxidant si de exfoliant la fel de gentil. Hidratarea este esentiala dupa 50 de ani intrucat pielea pierde elasticitate, se subtiaza si este mai sensibila.

Serum - 98,66 lei

Crema protectie solara - 99 lei

Crema pentru ochi 17,99

Demachiant exfoliant - 27 lei

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.