Setari Cookie-uri

Petele maronii ale pielii

Expunerea prelungita la soare, tratamentele de lunga durata cu anumite medicamente (spre exemplu cu antibiotice), sarcina, menopauza, anumite disfunctii hormonale (nivel ridicat de estrogeni) si unele tratamente hormonale (anticonceptionalele) pot sta la originea aparitiei petelor pe piele.

Expunerea prelungita la soare, tratamentele de lunga durata cu anumite medicamente (spre exemplu cu antibiotice), sarcina, menopauza, anumite disfunctii hormonale (nivel ridicat de estrogeni) si unele tratamente hormonale (anticonceptionalele) pot sta la originea aparitiei petelor pe piele.

Cel mai frecvent acestea apar la nivelul mainilor (pe fata dorsala a acestora), la nivelul gatului, decolteului si tenului, dand pielii un aspect inestetic si imbatranit.

Pentru a afla exact care este cauza aparitiei petelor pe piele este bine sa consultati un medic dermatolog care va va spune cu certitudine daca factorul inductor a fost medicamentos, hormonal ori de alta cauza, putand stabili in ce va consta tratamentul curativ.

Ce e de facut ?

In primul rand trebuie sa aveti rabdare. Studiile specialistilor au demonstrat ca rezultatele incep sa apara abia dupa trei luni de folosire in mod regulat a unor produse destinate petelor. Ca tratamente cosmetice recomandam :

- pana dispar definitiv ar trebui sa ascundeti petele printr-o acoperire corecta care nu se realizeaza doar prin folosirea fondului de ten. Va trebui sa folositi si un fard de corectura sau un fond de ten pre-baza care uniformizeaza nuantele diferite ale pielii.

- pe tenul bine curatit aplicati in fiecare dimineata o crema antipigment care decoloreaza treptat petele, previne aparitia acestora si are un efect tonifiant asupra pielii.

- folositi zilnic un gel demachiant intensiv ori dischete de curatare cu efect exfoliant datorita extractelor de papaya si ananas pe care le contin.

Pentru maini este recomandat sa folositi o crema special conceputa pe care sa o aplicati de doua ori pe zi. Crema trebuie sa contina glicerina, acizi din fructe, lamaie (cu efecte dovedite asupra depigmentarii pielii) si sa aiba un factor de ecranare mare.

Pentru decolteu si gat folositi creme special concepute pentru decolorarea petelor. Rezultate bune obtineti si daca folositi cremele de fata concepute pentru acelasi scop.

Mastile cosmetice pentru inlaturarea petelor

Rezultate dintre cele mai bune pentru tratarea petelor aparute pe ten le dau mastile preparate in casa din produse naturale.

Masca cu tarate din grau : se prepara dintr-o lingura cu varf de tarate, o lingura de argila, patrunjel sau marar tocat marunt peste care se adauga apa cat sa se obtina un amestec cremos. Masca astfel obtinuta se aplica pe fata seara inainte de culcare si se lasa sa actioneze timp de 15 minute dupa care se clateste cu apa calduta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.