Setari Cookie-uri

Cum scap de pistrui?

Cum se apropie sezonul cald apar si problemele specifice acestuia. O problema de natura estetica o reprezinta pistruii, a caror aparitie este favorizata de lumina solara. Desi cele mai multe persoane posesoare de pistrui sunt deranjate de prezenta acestora

Cum se apropie sezonul cald apar si problemele specifice acestuia. O problema de natura estetica o reprezinta pistruii, a caror aparitie este favorizata de lumina solara. Desi cele mai multe persoane posesoare de pistrui sunt deranjate de prezenta acestora, uneori pistruii pot sa devina un avantaj, creeaza un look tineresc, strengaresc, sexy.

Dar ca in cazul oricaror semne distinctive, acestea sunt atuuri atata timp cat sunt privite ca atare de catre posesori. Daca cei care le detin nu sunt multumiti sau chiar se simt complexati din cauza unor astfel de semne, atunci ele nu vor putea sa fie privite drept atuuri fizice, in ciuda parerii generale.

Pistruii se prezinta sub forma unor mici pete pigmentare, de marimi usor diferite dar in general destul de reduse, localizate in special in zonele descoperite: pometi, nas, frunte, umeri, antebrate, decolteu, gat. Sunt specifice persoanelor cu parul si tenul deschise la culoare si de obicei retrocedeaza in jurul varstei de 40 de ani. Pistruii sunt determinati de o pigmentare anormala a celulelor din stratul bazal al epidermei, celule incarcate cu pigmentul denumit melanina, care este produs sub actiunea razelor ultraviolete.

De aceea pe timp de iarna in general pistruii dispar sau sunt mult mai redusi, insa incepand din primavara si culminand cu vara se anunta si sezonul propice pentru aparitia lor. Cei care stiu ca sunt predispusi la pistrui trebuie sa inceapa din timp sa foloseasca diferite creme de protectie solara.

In comert exista unele creme pentru tratarea pistruilor si pentru prevenirea aparitiei unora noi, insa exista unele tratamente pe care puteti sa le incercati acasa si care au avantajul de a nu afecta in mod neplacut tenul.

Incepeti prin a va prepara o infuzie de soc, pe care o veti folosi dimineata si seara pentru a va curata tenul, evident dupa ce v-ati demachiat in prealabil, precum si pentru celelate zone afectate. Dupa ce v-ati sters cu aceasta infuzie, asteptati sa se usuce si apoi clatiti cu apa calduta. Infuzia de soc poate sa fie alternata cu infuzie de patrunjel care diminueaza pistruii precum si petele maronii de pe fata si pe care o veti aplica in acelasi fel, lasand-o mai intai sa se usuce.

Efect garantat asupra pistruilor il are telina: fierbeti cateva frunze de telina si aplicati cataplasme cu acest produs in zonele cu pistrui. Zeama de lamaie reprezinta si ea un remediu pentru aceasta problema. Se poate folosi zeama ca pe o lotiune cu care frecati pistruii sau puteti sa folositi miezul intreg, fara a mai stoarce lamaia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.