Setari Cookie-uri

10+1 Sfaturi pentru parul vopsit

Foarte multe femei isi vopsesc parul regulat iar acesta nu mai este de multa vreme un secret. O culoare intensa a parului face o femeie sa fie mai sexy si sa para mai tanara astfel incat vopseaua de par poate face minuni cand vine vorba de aspectul fizic, ca sa nu vorbim de increderea de sine. Sa nu uitam totusi ca vopseaua are si efecte negative asupra parului contribuind la degradarea treptata a acestuia. De aceea e important ca vopsirea sa fie facuta nu doar cat se poate de corect, dar si la intervale cat mai mari de timp.

Nu aplica vopseaua pe parul spalat recent. Cele 24-48 de ore intre spalare si aplicarea vopselei sunt necesare pentru a permite acumularea naturala de uleiuri produse de scalp ce vor ajuta vopseaua sa se fixeze mai bine si sa isi pastreze intensitatea pentru mai mult timp.

4. Lasa sa treaca macar 24 de ore de la vopsire inainte sa te speli cu sampon. Indeparteaza vopseaua cu apa calduta conform instructiunilor de utilizare insa lasa samponarea pe ziua urmatoare pentru a lasa timp moleculelor de vopsea sa se fixeze cum trebuie in firul de par.

5. Foloseste produse de par destinate parului vopsit (sampon, balsam, produse de styling). Spre exemplu samponul pentru par vopsit contine substante de curatare mai putin dure astfel incat culoarea va fi putin mai protejata. Sampoanele cu putere mare de curatare, precum cele tip “clarifying” contribuie la slabirea intensitatii culorii. Nu uita sa folosesti la fiecare spalare balsam cu proprietati de protectie a culorii.

6. Spala-ti parul cu apa calduta spre racoroasa. Cu cat apa e mai fierbinte cu atat parul va deveni mai tern. La final clateste-ti podoaba capilara cu apa cat mai racoroasa.

7. Fereste-ti parul de apa din piscina deoarece e bogata in clor. Pe de o parte aceasta va indeparta stralucirea parului iar pe de alta parte e posibil sa ii dea parului tau nuante de verde sau alte astfel de nuante nedorite. Pe timp de vara incearca sa nu iti lasi parul sa intre in contact cu apa sarata din aceleasi motive. Daca nu poti evita aceste lucruri clateste-ti imediat parul cu apa curata. De asemenea, in timpul verii fereste-ti parul vopsit de razele soarelui.

8. Foloseste din cand in cand un sampon nuantator in culoare asemanatoare cu cea a parului vopsit. Acesta va reda stralucirea parului. Exista insa si dezavantaje ale nuantatoarelor: sunt indepartate de apa astfel incat in caz de ploaie risti sa iti murdaresti hainele.

9. Evita pe cat se poate ondulatoarele de par, placile de intins parul si foehn-ul fixat pe aer cald si limiteaza utilizarea produselor de styling.

10. Nu spala parul daca nu este murdar. Incearca sa pastrezi un interval de macar doua zile intre spalari. Fiecare spalare mai ia putin din intensitatea culorii. Totusi acest lucru tine si de parul tau; daca acesta se ingrasa atat de repede incat trebuie spalat zilnic atunci e mai bine sa ii respecti nevoile.

11. Foloseste o data la doua saptamani o masca hranitoare pentru par vopsit care iti va hidrata parul in profunzime.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.