Setari Cookie-uri

Chirurgul estetician: Nu exista frumusete perfecta!

Dependenta de operatii estetice

Desi rolul chirurgiei plastice si reparatorii este, in primul rand, cel de reconstructie si redare a functionalitatii unor organe si, in al doilea rand, cel de imbunatatire a aspectului fizic al unei persoane, dorinta de a arata mai bine se poate transforma in obsesie, iar rezultatele sunt departe de a fi placute la vedere.

Foto interior si prima pagina: femeie, operatii estetice, Shutterstock

Interventiile excesive care depasesc echilibrul si armonia rezultatului estetic trebuie limitate deoarece nu isi au rostul. Diferenta dintre necesitate si capriciu o face cunoasterea si respectarea granitelor intre frumusete si monstruozitate.

Frumusetea fizica este perceputa diferit de fiecare dintre noi, neexistand frumusete perfecta.

Chirurgia estetica trebuie sa aiba limite

Evolutia si dezvoltarea continua a chirurgiei plastice/ estetice se datoreaza, pe de o parte, numarului mare de cereri din partea publicului larg si, pe de alta parte, progresului tehnologic. In unele cazuri, metodele de exploatare a acestor noi tehnologii, au condus, din cauza agresivitatii de aplicare, la dezavantaje majore. Astfel, impunerea unor limite se dovedeste a fi mai mult decat necesara.

Citește și:

Nu o data excesul pacientiilor si ingaduita medicilor a dus la schimbari totale ale infatisarii, vezi cazuri extrem de mediatizate, precum: Cher, Mickey Rourke, Kenny Rogers, Lara Flynn Boyle, Nicki Minaj, etc.

“In medicina limitele sunt legate de morala si etica. Echilibrul intre profesionalism, etica, deontologie, tehnologie, constiinta medicala, morala, cultura sociala, legislatie si drepturile pacientului este cu atat mai fragil si complex cu cat avansarea stiintifica in zilele noastre are un ritm fulminant, iar cererea din partea pacientilor se intinde pe o paleta foarte larga de proceduri”, explica chirurgul estetician Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva in cadrul Spitalului Medicover.

Aprecierea celor din jur poate produce dorinte excesive ce duc la dependenta

Citește și:

De multe ori, chirurgul estetician se confrunta cu cereri nerealiste, alteori excesive. In medicina estetica un rezultat frumos este intodeauna apreciat de cei din jur, dar aceasta apreciere poate produce dorinte excesive ce duc la dependenta.

Dependenta nu este neaparat data de interventia in sine, cat de reactia celor din jur. Astfel, dorinta pacientului de imbunatatire continua ajunge sa oscileze intre necesitate si capriciu. Traumatismele, malformatiile, mutilarile – acestea sunt motivatiile reale ce impun interventii chirurgicale!

"Procesele naturale de imbatranire, fluctuatiile in greutate, sarcina si alaptarea, sunt, la randul lor, motivatii comune ce pot stabili necesitatea interventiei chirurgicale.

Intoarcerea ceasului cu 60 de ani in urma si tineretea fara batranete este o iluzie. Morala si etica raman singurele solutii pe care chirurgia estetica le poate invoca in cazul cererilor absurde. Pacientii trebuie descurajati atunci cand solicita astfel de interventii. Limita fina dintre ideal si hidos trebuie respectata de catre medic prin arta chirurgiei estetice, fara sa sfideze miracolul creatiei sau naturaletea si sarmul specific, ci doar sa accentueze posibilitatea intineririi”, sustine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Citește și:

Fie ca apelati la chirurgia estetica pentru a rezolva o problema de sanatate sau fie pur si simplu doriti o imbunatatire a aspectului fizic, asigurati-va ca apelati la un chirurg estetician certificat pentru oricare din procedurile pe care le doriti si fiti realisti in privinta rezultatelor.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.drvangelisvasalos.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

Despre Dr. Vangelis Vasalos

Dr. Vangelis Vasalos este medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, doctor in stiinte medicale, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializat in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Citește și:

Este membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti cu Certificat de membru al Colegiului Medicilor din Romania si Membru al Asociatiei Romane de Chirurgi Plastici.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.