Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Vino la pilates, impreuna cu Marga Balan si Cybex Gym!

Am facut cunostinta cu sportul acum foarte multi ani si m-am decis repede ca asta e cariera pe care vreau sa mi-o construiesc in viata.

"Cand altii visau sa ajunga in companii mari, cu birouri spatioase, eu voiam doar sa ma misc si sa-i inspir si pe altii in activitatea asta. Am incercat toate tipurile de sport, de la fitness, pana la jocuri in echipa, si de la toate am invatat ce e disciplina, sacrificiul, munca si bucuria.

Auzisem de pilates, stiam ce presupune activitatea, insa nu simteam ca era momentul sa schimb tipul de sport pe care il practicam. Pana cand am suferit o accidentare la genunchi, o ruptura de menisc, urmand apoi o perioada de recuperare, cu exercitii specifice si de control. Asa am descoperit cat de important este acest tip de miscare, controlat, centrat si echilibrat. Mi-am revenit, eram foarte incantata de rezultate, insa nu am renuntat la miscarea energica si foarte solicitanta. Asa ca in scurt timp am suferit a doua accidentare, la acelasi genunchi. Si abia atunci am inceput sa studiez mai amanuntit cum functioneaza corpul, cat trebuie solicitat si de ce pilates-ul este unul dintre cele mai eficiente sporturi. Si asa ne-am inceput “relatia”.

Am predate multe ore de pilates si am observat ca oamenii care veneau la sala, ramaneau cumva agatati de problemele de la job sau de situatiile cotidiene. Atunci mi-am zis ca este foarte important sa-i fac sa constientizeze actul in sine, sa lase timp de o ora toate grijile deoparte si sa se concentreze total doar la ce au de facut la antrenament. Asa a aparut conceptul Pilates 360, am inceput sa concep clasa in functie de participanti, am pus accent pe confortul fizic si psihic, pe respiratia corecta, iar pasii spre performanta au pornit de la simplu la complex, de la usor la greu, nelasand loc frustrarilor. Si acum, la fiecare ora, caut sa-i fac sa inteleaga ca sta in puterea lor sa fie fericiti si sa se bucure efectiv de fiecare exercitiu, fie ca iese sau nu din prima, important e sa nu renunte.

Am infiintat Scoala de Pilates, pentru a preda si altora acest concept de Pilates 360, iar ei sa mearga in salile lor si sa le predea clientilor. Explic detaliat la fiecare workshop ce inseamna acest sport, imbinat cu constientizarea de sine, si cat de important e ca omul sa se conecteze cu corpul sau si sa se relaxeze. Cei de la Cybex Gymm-au ajutat intotdeauna in acest demers al meu, punandu-mi la dispozitie clasele lor de sport, unde imi desfasor activitatea.

Recomand oamenilor sa faca orice fel de miscare, insa recomand si mai mult sa faca pilates, pentru ca pilatesul le cuprinde pe toate, le armonizeaza si poate fi adaptat pe nevoile fiecaruia. Pilatesul te ajuta sa te vezi pe tine asa cum esti, sa nu te mai compari cu ce impune societatea, si sa lucrezi la nevoile tale. Dupa mai multe sedinte de pilates, isi vei da seama ca ceva iti lipsea si ca acum esti complet, iar rezultatele obtinute vor confirma efortul si te vor ajuta sa-ti recapeti increderea, valoarea si starea de bine. Pilates 360, adica pilatesul cu amprenta Margai Balan, inseamna reeducare posturala, focalizarea pe punctele esentiale din viata fiecaruia si adaptarea pe nevoile omului modern, in criza de timp si stresat."

Marga Balan

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.