Setari Cookie-uri

Esti fumatoare? Iata 5 sfaturi pentru o piele frumoasa

Este dovedit si arhicunoscut faptul ca fumatul influenteaza negativ starea de sanatate, avand efecte nocive in special la nivelul plamanilor, inimii si creierului insa este un obicei daunator inclusiv frumusetii, printre altele provoacand imbatranire prematura si favorizand aparitia ridurilor.

Fumatul detemina afectarea structurii colagenului si elastinei si scade aportul de oxigen la nivel tisular, provocand o tenta palida-cenusie a tenului, des intalnita printre fumatori, si aparitia liniilor in jurul ochilor si a gurii. In plus, structura capilarelor este afectata, scade nivelul de vitamina A din piele, iar tenul va avea un aspect neuniform si uscat. Partea buna este ca, in timp ce iti pui la punct strategiile potrivite care sa te ajute sa renunti la fumat, exista metode prin care poti sa ai grija de pielea ta in asa fel incat sa minimalizezi, pe cat posibil, daunele aduse de fumat. Iata ce trebuie sa faci:

fumatoare

Foto interior si prima pagina: Studio10Arthur, Shutterstock

1. Imbunatateste-ti dieta

Lucreaza din interior, pentru a vedea efectele la exterior! Include in dieta alimente bogate in vitaminele C si E, care lupta impotriva radicalilor liberi si ii redau tenului tern luminozitatea. Fumatul impiedica absorbtia corespunzatoare a vitaminelor esentiale si scade fluxul sanguin catre organe, inclusiv catre piele, fapt ce provoaca imbatranire prematura si aparitia ridurilor. Ai grija sa mananci fructe si legume in fiecare zi, hidrateaza-te corespunzator si evita cafeaua si alcoolul in exces.

Citește și:

2. Pori blocati

Fumatul are ca efect blocarea porilor, de aceea este foarte important sa iti speli fata de doua ori pe zi. Foloseste un gel sau o spuma de curatare bogate in acid glicolic (care actioneaza in profunzime, pentru a regenera pielea) si acid salicilic (care actioneaza la nivelul porilor, avand un efect usor exfoliant si antiseptic).

3. Protectie in timpul zilei

Este esential sa folosesti o crema cu factor de protectie de minimum 30, mai ales daca fumezi in aer liber, dar foloseste si un ser antioxidant care ajuta la diminuarea efectelor adverse ale radicalilor liberi, mai ales ca fumul de tigara poate ricosa si iti invaluie fata. Aplica serul inaintea cremei, pentru rehidratarea zonelor uscate si un efect de reumplere si netezire a liniilor de deshidratare.

4. Protectie in timpul noptii

Pentru ingrijirea pielii pe timpul noptii, foloseste o crema regeneranta bogata in retinol. Fumatul scade nivelul de vitamina A din piele, iar retinolii sunt derivati ai acesteia. Cremele bogate in retinol au ca efect accelerarea proceselor enzimatice, a diviziunii celulare, promoveaza formarea celulelor de colagen si elastina si normalizeaza procesul de keratinizare. In plus, au efect antirid si antiacneic. Pentru a combate descuamarea si senzatia de uscaciune a tenului, mai poti folosi o crema hidratanta non-comedogenica, pe baza de apa, mult mai usoara decat produsele ce contin uleiuri esentiale emoliente.

Citește și:

5. Ingrijirea corpului

Pe langa hidratarea zilnica, exfoliaza pielea macar o data pe saptamana, pentru a indeparta celulele moarte si a facilita reinnoirea celulara. Alege produse de ingrijire corporala care contin substante active vasodilatatoare, care stimuleaza fluxul sanguin, cum ar fi extracte de Ginseng, menta sau rozmarin, pentru a reda pielii catifelarea si luminozitatea naturala.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.