Setari Cookie-uri

Top 5 sucuri pentru detoxifiere

Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire dar si pentru sustinere sistemului imunitar si celui digestiv.

O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart in perioadele de platou, dar si pentru sustinere sistemului imunitar si celui digestiv care uneori are nevoie de o pauza.

Daca vei alatura curei de detoxifiere si principiile Nutritiei Ortomoleculare, care sustine ca disfunctia celulei reprezinta cauza imbolnavirilor si chiar a obezitatii, vei reusi sa iti detoxifici organismul in mod sanatos si sa si slabesti in acelasi timp.

„Celulele, atunci cand nu beneficiaza de nutrientii specifici in concentratiile optime, consuma energie aberant, produc in exces si nu neutralizeaza radicalii liberi, nu mai elimina reziduurile, imbatranesc si mor mai repede, cerand sa fie inlocuite mai rapid. Cu alte cuvinte disfunctiile celulei afecteaza in mod direct mecanismele apetitului si metabolismului. De aceea pentru a initia procesul de slabire este nevoie ca celulele sa fie sanatoase si sa li se asigure o anumita concentratie optima de micronutrienti”, explica Dr. Horatiu Albu, specialist in nutritia ortomoleculara si master in biologia moleculara a cancerului.

O cura de detoxifiere presupune eliminarea din alimentatie a alimentelor procesate din comert, cafea, alcool, tutun, zahar, faina, lactate, carne, oua. In schimb, sucurile bio presate la rece de fructe si legume vor fi cele care ajuta la eliminarea toxinelor si regenerarea tesuturilor. Iata care sunt cele mai indicate sucuri pentru detoxifiere.

sucuri pentru detoxifiere

Citește și:

Sucul de grau verde incoltit

Prin procesul de germinare, iarba de grau are un nivel ridicat de substante nutritive si enzime, permitand nutrientilor sa patrunda rapid in fluxul sanguin. Iarba de grau contine toti cei noua aminoacizi esentiali si este plina de clorofila, vitamine si minerale. Studiile sugereaza faptul ca aceste beneficii imbunatatesc digestia si amelioreaza afectiunile stomacului, iar datorita continutului ridicat de clorofila, este eficienta in lupta impotriva cancerului. Atunci cand clorofila patrunde in fluxul sanguin, aceasta stimuleaza hemoglobina, imbogateste celulele organismului cu oxigen si le curata de substantele nocive.

„Sucul din iarba de grau este un excelent detoxifiant, facilitand eliminarea din organism a toxinelor si grasimilor in exces. Mai mult, sucul din iarba de grau este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat”, explica dr. Horatiu Albu.

Citește și:

Sucul de legume

Sucurile de legume au avantajul de a nu ridica nivelul de glucoza din sange asa cum se intampla cu sucurile din fructe. „Multe persoane care fac detoxifiere se bazeaza exclusiv pe sucurile din fructe, care insa – de mult ori – impiedica ketogeneza si de aceea nu are loc si o „topire” de tesut adipos in curele detox. Ketogeneza este un proces natural, fiziologic care apare atunci cand grasimile sunt transformate in energie de catre organism, atunci cand acesta nu primeste suficienta glucoza (carbohidrati). Grasimea este descompusa in corpi cetonici si utilizata ca si combustibil in locul glucozei si astfel se topeste rezerva adipoasa a organismului. Ketogeneza la o persoana sanatoasa poate avea loc cand ea nu primeste sau primeste mai putini carbohidrati decat este necesar, in perioadele de exercitii fizice intense sau atunci cand urmeaza o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati, dar ridicat in grasimi”, adauga dr. Horatiu Albu.

Un suc de legume format dintr-o combinatie de rosii, morcovi, castraveti, telina, varza murata, ceapa, lamaie, marar, busuioc, patrunjel reprezinta varianta ideala pentru detoxifiere.

Citește și:

Sucul de ananas

Dintre toate fructele, ananasul este cel mai eficient in curele de detoxifiere deoarece ajuta la imbunatatirea digestiei, datorita unui ingredient activ numit bromelina. Aceasta substanta descompune si contribuie la digerarea rapida a alimentelor, astfel incat se evite constipatia si balonarea. In plus ananasul este bogat in vitamina C, care accelereaza metabolismul si ofera energie. Ananasul ajuta si in combaterea unor pofte nesanatoase, intrucat contine triptofan si creste productia de serotonina, adica hormonul responsabil pentru buna dispozitie. Un alt motiv pentru a consuma ananasul este capacitatea diuretica foarte buna a acestuia si faptul ca previne depunerea grasimilor in organism.

„Ananasul este bogat in potasiu, vitamina C si sustine sistemul imunitar prin refacerea celulelor rosii. Este o sursa excelenta de fibre, substante nutritive care iti potolesc pofta de mancare si prelungesc senzatia de satietate. In acelasi timp, ananasul este sarac in calorii, chiar daca este foarte dulce”, explica dr. Albu.

Citește și:

suc pentru detoxifiere

Sucul de sfecla rosie

Sfecla rosie contine un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, poate ajuta la vindecarea unor tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.