Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de candidoza vaginala

Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Candidoza vaginala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.

- actul sexual neprotejat. Avand in vedere ca aceasta boala poate sa apara si la barbati, prin intermediul unui act sexual neprotejat femeile pot lua candidoza.

- Anumite dezechilibre psihice, in special depresia sau anxietatea pot favoriza aparitia candidozei prin afectarea imunitatii organismului.

- Persoanele cu imunosupresie (la care sistemul imun are un nivel de activitate foarte scazut), cu boli care afecteaza direct sau indirect sistemul imunitar, cum ar fi SIDA, cele care fac tratament cu citostatice, persoanele tratate cu corticosteroizi etc.

- dietele bogate in carbohidrati (paine, cartofi, pizza, paste) si zahar (miere, sirop de artar, zahar, fructoza, sirop de porumb), produse alimentare pe baza de drojdie (paine lasata la fermentat, vitamina B in stare naturala, fructe uscate, pepeni, fructe congelate sau conservate), bauturi (vinul si berea) sau produse alimentare fermentate sau dezvoltate la umezeala (ciuperci, branza, sos de soia, smantana, lapte batut, otet, mustar, sos picant de rosii sau ciuperci, condimente si mirodenii)

- transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei, sarcinii
nasterea

- Purtarea pantalonilor stransi si a lenjeriei sintetice

- o toaleta vaginala inadecvata - sapunuri dure, spalarea zonei genitale din spate in fata (zona anala contine foarte multe bacterii cu potential patogen si tocmai de aceea este indicata ca igiena la nivel local sa se faca din fata in spate). De asemenea dusurile vaginale dese nu sunt indicate si predispun la aparitia tulburarilor florei vaginale. In general este indicat un dus vaginal cu coada soricelului sau bicarbonat medical luat de la farmacii.
Citește și:

Candidoza vaginala Ce simptomatologie are candidoza?

Nu este obligatorie prezenta tuturor simptomelor descrise in cazul unei candidoze vaginale, difera de la femeie la femeie si de asemenea de gradul de infectivitate, de durata infectiei in care nu a fost tratata etc.

Simptomele candidozei vaginale

- mancarimi in zona genitala sau anala.
- scurgere vaginala consistenta (groasa, albicioasa), cu miros intepator

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.