Setari Cookie-uri

Infectiile intime: tu ce stii despre ele?

Se pare ca infectiile intime nu iarta nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

Se pare ca infectiile intime nu “iarta” nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

Infectiile intime sunt de mai multe tipuri, unele se transmit sexual, altele sunt rezultat al propriilor dezechilibre bacteriene ale femeii.


Mica incursiune anatomica

Vaginul femeii prezinta propria sa flora vaginala care il ajuta sa se mentina curat, aceasta flora luptand impotriva multitudinii de infectii care s-ar putea localiza aici. Totodata prin scurgerile secretiilor vaginul isi asigura o continua curatare, astfel ca acele spalaturi vaginale nu sunt niciodata indicate decat daca aveti deja o infectie si medicul va recomanda aceste spalaturi cu anumite substante sau ceaiuri calmante sau cu proprietati antiinflamatorii. Altfel, orice spalatura vaginala, inclusiv cu produsele care se vand in farmacii, nu fac altceva decat sa perturbe sensibila balanta a echilibrului florei vaginale.

Printre aceste bacterii care se gasesc in mod normal in vagin se numara si mult cunoscuta ciuperca ce da candidoza, candida albicans.

Citește și:


Care sunt cauzele infectiilor intime?

Foarte rar cauza infectiilor intime ale femeii este reprezentata de igiena incorecta. In general altele sunt cauzele care perturba flora vaginala:

infectii intime - Bolile cu transmitere sexuala;
- Fluctuatiile hormonale si menstruatia;
- Alimentatia;
- Incompatibilitatea cu partenerul, folosirea prezervativelor cu spermicide;
- Incorecta igiena la toaleta, din spate in fata, favorizand aducerea bacteriilor din zona anala in zona vulvei;
- Spalaturile vaginale frecvente;
- Iritatiile la protej-slipuri, unele materiale din lenjeria intima etc.


Inflamatiile vulvei

Inflamatiile vulvei (zona delimitata de labii) se caracterizeaza prin mancarimi, dureri, uscarea pielii din aceasta regiune, craparea acesteia si chiar sangerari. Cauzele care pot duce la inflamatiile vulvei pot fi virale, bacteriene, fungice sau parazitare. Cele mai frecvente cauze sunt cele bacteriene si fungice, adesea candidoza extinzandu-se si la nivelul vulvei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.