Setari Cookie-uri

3 Situatii in care durerea ascunde boli grave

Fiecare dintre noi stie ce este durerea. Ne-am confruntat cu ea in diferite situatii, ba chiar unele dureri ni se par obisnuite si firesti, cum sunt de exemplu cele date de ciclul menstrual.

Fiecare dintre noi stie ce este durerea. Ne-am confruntat cu ea in diferite situatii, ba chiar unele dureri ni se par obisnuite si firesti, cum sunt de exemplu cele date de ciclul menstrual.

durere care anunta boli grave

Dar sunt insa unele dureri care, desi pot afecta o zona in care suntem obisnuiti sa avem dureri – ca de exemplu cefalee – totusi cateva caractere dureroase ne indica faptul ca nu mai avem de-a face cu o durere obisnuita.


Durerea poate ascunde diverse boli, cum sunt unele infectii, unele boli autoimune, distructii tisulare lente, ischemie cardiaca (ce precede infarctele), ori chiar cancerul. Cum putem sti cand o durere ascunde o afectiune grava?

3 situatii in care durerea ascunde boli grave

Cand durerea nu cedeaza la un analgezic uzual

Atunci cand durerea nu cedeaza la o pastila analgezica pe care o luati in mod obisnuit, trebuie neaparat sa mergeti la medic petru investigatii. Aceasta durere apare in mai multe situatii:

Citește și:
  • cand exista o leziune progresiva, de exemplu un tesut care se distruge lent. Chisturile compresive pot avea acest efect pe organele din jur, la fel si orice alta tumoreta, chiar daca este benigna (sau... nu);
  • infectiile active – pastila analgezica nu are efect pe puroiul format. Asa se intampla de exemplu in cazul infectiilor dentare. Acestea sunt foarte periculoase, pacientul poate face chiar pneumonii sau abcese pulmonare prin aspiratie din gura.
  • cancere. Un exemplu sunt durerile de cap puternice care nu cedeaza la analgezic uzual. Astfel pacientul poate fi diagnosticat la un an de exemplu cu o tumora cerebrala de care nici nu stia. Cele mai parsive sunt neuroblastoamele, tumori care sunt depistate tardiv si sunt foarte agresive.

Cand durerile sunt prea dese

Daca aveti des un tip de durere, spre exemplu saptamanal sau la doua saptamani, este cazul sa va ridicati semne de intrebare. O durere care apare des in aceeasi zona a corpului poate exprima o leziune progresiva a organelor din zona respectiva. Durerile de cap frecvente trebuie de asemenea investigate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.