Setari Cookie-uri

Ziua 4: Operatiunea H2O

Cea de-a patra zi din dieta mea a fost probabil si cea mai cuminte de pana acum. Si asta pentru ca nu am avut timp sa ma gandesc la mancare.

Cea de-a patra zi din dieta mea a fost probabil si cea mai cuminte de pana acum. Si asta pentru ca nu am avut timp sa ma gandesc la mancare.

Am mancat un bol zdravan de cereale Nestle Fitness la micul dejun. Pe la ora 16:00 am simtit ca ma ia cu ameteala. Nu mi-era foarte clar de ce. Apoi mi-am dat seama: mi-era foame. OMG! Uitasem sa mananc! De o viata imi doresc sa mi se intample asa ceva: sa uit sa mananc. Cumva insa, nu reusesc niciodata sa-mi scot din cap acest moment extrem de important al zilei. Mie imi place sa mananc, imi place sa anticipez masa, imi place sa planific meniul. Mi se pare ca mancarea este una din marile bucurii ale vietii. Ce-i drept, ziua imi fusese cam zapacita. Si apoi, v-am povestit, imi zburda fluturasii prin stomac. Dar totusi... sa uit de masa... Iata de ce, m-am gandit sa fiu eroina pana la capat. Prin urmare, cum foamea nu-mi era chiar de neimaginat, am mancat doar capsuni. Atat. Apoi am fugit la sedinta de aerobic. Seara, numai un strop infometata, m-am culcat fericita. Fusese una din acele zile in care stiam ca am slabit!

Apoi am realizat ca astazi am facut ceva deosebit fata de restul zilelor: am baut apa. Pe de-o parte, m-am bucurat ca am descoperit secretul scaderii apetitului. Pe de alta parte mi-a parut rau sa constat ca au trecut cateva luni bune de cand am reinceput sa consum prea putina apa.

In urma cu doi ani, cand am inceput sa adopt un regim de viata ceva mai sanatos, mi-am impus sa beau 2 l de apa in fiecare zi. La inceput, mi-a fost greu. Era sigura ca voi face broaste in burta. Mai apoi, am constatat cu surprindere ca senzatia de rau, oboseala si ameteala pe care o aveam uneori se definea prin "sete". Iar eu, cea care bause 2 l de apa insumat in ultimii douazeci de ani de viata, nu stiam sa mai recunosc setea. In schimb, o confundam frecvent cu foamea.

Am imbratisat destul de repede beneficiile aduse de hidratare si m-am obisnuit sa beau suficienta apa cu ajutorul unei metode deloc complicate: Obiceiul paharului cu apa. Acesta presupunea consumul a cate un pahar de apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol, iar apoi cate unul inainte de fiecare masa. Sigur, era permis consumul suplimentar in orice moment. Insa acest obicei avea un atu in plus, afara de acela de a ma hidrata: apa dilueaza sucurile gastrice, astfel pofta de mancare scade. Unele studii sustin ca acest obicei ar creste eficienta dietei cu 50%. Ajutor deloc neglijabil as adauga!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.