Setari Cookie-uri

Cafea, dragoste si ceva in plus

Falling in love in Italy, titlul oficial al celui de-al 19-lea Calendar Lavazza, un crez pe care Lavazza il promoveaza cu mandrie de multi ani multumita unui sir intreg de fotografi de renume international, chemati sa-si ofere viziunile lor unice, personale despre Belpaese.

In fotografiile facute pentru 2011, Seliger capteaza aerul romantic si senzual al intalnirii dintre doi indragostiti: simbolismul, frumusetea estetica a sentimentului ca te indragostesti intr-o tara in care totul este arta – privit prin ochii unui cuplu de indragostiti sau ai unui fotograf cu talent.




Seliger portretizeaza iubirea intr-un mod nemediat si amuzant, jucandu-se cu peisajul clasic italian, umpland cu placere atmosfera fiecarei fotografii, printr-un stil direct, universal inteles.

Trecandu-le prin lentilele camerei sale, Seliger dezveleste secretele acelei Italii fara varsta, tara a iubirii, unde frumusetea, arta, natura si istoria iti modeleaza si cotropesc constiinta, conducandu-te inevitabil spre sentimente frumoase, de iubire. Sunt sase povesti de dragoste diferite, spuse intr-un mod vesel sau suprarealist, separate in timp: “sase momente de intimitate in care ii gasim pe el, pe ea si cafeaua”.



Un peisaj din Toscana, apele crescute ale Venetiei, balconul lui Romeo si Julieta, stancile Faraglioni din Capri, o gradina fermecata din Florenta, o poveste de dragoste din Neapole sunt decoruri perfecte, care adauga ritm si armonie povestilor din pictorialul lui Seliger, in care sugestiile artistice se imbina cu acea calitate specifica fotografului american: talentul de a folosi fotografia pentru a surprinde atmosfera, si in acest caz senzualitatea unei scene anume.




“Sa fii fotograf inseamna si sa fii in stare sa te amplifici, sa creezi o situatie credibila, doar asa vei putea reda legaturile dintre oameni” explica Mark Seliger. “Trebuie sa poti inventa o poveste pe care atunci cand o spui, sa o vezi devenita reala. Ce m-a facut pe mine sa ma indragostesc de Italia a fost “amestecul” de oameni, aici este o anume calitate a vietii care face ca Italia sa fie intr-adevar unica”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.