Setari Cookie-uri

Vogue, istoria unei Biblii

Vogue este prima revista in ale carei pagini au fost ilustrate si primele fotografii de moda. Consacrata in timp, a cunoscut o dezvoltare coplesitoare castingandu-si pe drept renumele de biblie a modei. Pe coperta sa au pozat nu doar cele mai importante fotomodele ale lumii, dar si personalitati influente precum: Hillary Clinton sau Michelle Obama, in prezent Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

In prezent revista Vogue este condusa de Anna Wintour, poate cel mai celebru editor de moda de pana acum. Cunoscuta drept o persoana ambitioasa, perfectionista, a devenit unul dintre personajele care fac legea in moda. Este invitata le cele mai importante prezentari de moda si nici un eveniment nu incepe inainte de a-si face aparitia. De asemenea, Wintour poate desfiinta cu usurinta orice tanar designer care nu-i este pe plac. Desi promoveaza manechine celebre in paginile revistei, pentru coperta Vogue USA alege de multe ori celebritati in loc de modele.

Veritabil fashion icon, are intotdeauna curajul de a-si expune gusturile. A fost prima care a promovat denimul, alegand pentru coperta un manechin imbracat in blugi. Aceasta a realizat si o demonstratie anti-Peta realizand o sedinta foto controversata, personajul principal fiind un model imbracat in haina de blana.

Stilul de viata elitist al Annei Wintour a reprezentat si sursa de inspiratie pentru celebrul roman “Diavolul se imbraca de la Prada”. Acesta a avut parte si de o ecranizare pe masura, Wintour fiind nelipsita de la premiera filmului. A imbracat bineinteles o splendida tinuta neagra semnata Prada.

Vogue detine titlul de “biblie a modei” nu doar datorita staff-ului iscusit. Revista a promovat si un stil de viata nou si manechine care si-au inceput cariera in editorialele de moda. Naomi Campbell a fost primul model de culoare care a a pozat pe coperta revistei Vogue in anii ’80. Apoi in diferite editii Vogue, alte doua modele de culoare au pozat pentru prima data pe celebra coperta: Donyale Luna pentru British Vogue si Chanel Iman pentru American Vogue. Printre cele mai celebre manechine promovate de revista Vogue de-alungul anilor au fost: Lissa Fonsagrives, protagonista a peste 200 de coperte, Tatjana Patitzt, Cindy Crawford, Linda Evanghelista, Claudia Schiffer, Kate Moss, Doutzen Kroes si Giselle Bundchen.

Renumite case de moda innobileaza cu deosebitele creatii couture sau pret a porter editorialele de moda. Printre designerii prezenti in ficecare numar al revistei se numara: Valentino, Oscar de la Renta, Chanel, Vera Vang, Jean Paul Gautlier, Alexander McQueen, Fendi, Yves Saint Laurent.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.