Setari Cookie-uri

Vogue, istoria unei Biblii

Vogue este prima revista in ale carei pagini au fost ilustrate si primele fotografii de moda. Consacrata in timp, a cunoscut o dezvoltare coplesitoare castingandu-si pe drept renumele de biblie a modei. Pe coperta sa au pozat nu doar cele mai importante fotomodele ale lumii, dar si personalitati influente precum: Hillary Clinton sau Michelle Obama, in prezent Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii.

Desi promoveaza moda prin intermediul celor mai sofisticate creatii si pictoriale controversate, celebra revista Vogue se numara printre publicatiile care sustin lupta impotriva masurii 0. Unul dintre redactorii revistei, Alexandra Sulhman a marturisit ca deseori sunt nevoiti sa foloseasca pentru pictoriale manechine foarte slabe, deoarece hainele pe care le primesc sunt foarte mici. Foarte multe cititoare si-au aratat atitudinea dezaprobatoare pentru promovarea modelelor deosebit de slabe si de aceea s-au luat masuri. Sulhman a expediat o scrisoare catre reprezentantii marilor case de moda, rugandu-i sa nu mai creeze haine atat de mici, deoarece acest fapt va avea consecinte negative asupra sanatatii modelelor.

Asadar prestigioasa revista Vogue impune un stil propriu, fara sa tina cont de standarde. Condusa de un staff puternic, a ajuns cea mai influenta revista de moda, cu o istorie de peste un secol. Este o continua rampa de lansare atat pentru designeri si manechine dar si pentru actritele celebre, devenite nu doar muze pentru regizori, ci si eroine de nerecunoscut in pictoriale fantastice imaginate de cei mai iscusiti fotografi.

Un articol Cristina C.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.