Setari Cookie-uri

Inelul de logodna - intre simbol si adevar

Inelul de logodna a strans de-a lungul anilor cate si mai cate semnificatii, variate in functie de zona si totusi, pe cat de variate, toate au un sambure comun: dragostea si daruirea acesteia.

Inelul de logodna a strans de-a lungul anilor cate si mai cate semnificatii, variate in functie de zona si totusi, pe cat de variate, toate au un sambure comun: dragostea si daruirea acesteia.

Ca simbolistica daruirea inelului de logodna se pare ca dateaza din timpul egiptenilor, acestia daruind femeii iubite inelul, iar aceasta, daca il primea, simboliza ca va respecta un juramant de uniune, daruire si supunere fata de barbatul caruia urma sa ii fie alaturi si fidela toata viata. Acestia purtau inelul pe degetul inelar (de aici si numele popular al celui de-al patrulea deget) de la mana stanga, considerand ca acesta are legatura directa cu inima, organul unde se “stocheaza” dragostea si sentimentele. Inelul era daruit in cadrul unei ceremonii la casa parintilor fetei.

Mai tarziu acest obicei a aparut si in randul romanilor, acestia oferind inelul de logodna femeii cu care doreau sa se casatoreasca. Oferirea inelului se facea cu fast si eventual printr-o sarbatoare romantica intre cei doi.

Citește și:

Simbolistic vorbind, inelul de logodna insumeaza poate cele mai frumoase semnificatii ale dragostei, el reprezentand totodata un moment foarte important din viata femeii, alaturi de nastere si moarte: trecerea la statutul de femeie. Totodata inelul reprezinta unuinea, refacerea androginului, intregirea celor doua suflete. Femeia primeste prin inelul de logodna dorinta barbatului de a o avea alaturi si totodata dragostea acestuia.

Astazi, realitatea oferirii inelului de logodna si a simbolisticii acestuia s-a schimbat. De multe ori barbatii nu mai considera un moment important aceasta oferire a inelului, omitand chiar oferirea acestuia. Totusi mai sunt barbati care ii fac surpriza femeii iubite, ii organizeaza un moment special in care o surprinde prin oferirea inelului si cererea in casatorie.

Femeile la randul lor nu se mai rezuma doar la simbolul inelului, la frumusetea gestului, ci se leaga adesea de tipul inelului, costul acestuia, piatra pe care o reprezinta, eventual modelul. Adesea pretul inelului este corelat de catre femeie cu valoarea pe care ea o are in fata barbatului. Astfel, daca barbatul este bogat si cumpara un inel mai ieftin, fie ea intelege ca nu vrea sa oferea prea mult pentru ea, fie ca este zgarcit. Sa rezum, in zilele noastre aspectul material al inelului de logodna a capatat importanta. De asemenea si frumusetea inelului precum si momentul special, surpriza pe care el i-a pregatit-o, modul in care ii ofera inelul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.