Setari Cookie-uri

Cei mai influenti designeri din lume

De-a lungul timpului nume celebre din moda au lansat trenduri de succes si au jucat un rol decisiv in formarea perceptiei despre arta si frumos. Iata care sunt in prezent cele influente case de moda din lume:

De-a lungul timpului nume celebre din moda au lansat trenduri de succes si au jucat un rol decisiv in formarea perceptiei despre arta si frumos. Iata care sunt in prezent cele influente case de moda din lume:

1. Chanel


German fashion designer Karl Lagerfeld salutes the audience at the end of the presentation of Chanel's Fall-Winter 2012 ready-to-wear collection during Paris Fashion Week March 8, 2011. UPI/Eco Clement
Casa Chanel reprezinta emblema elegantei si a feminitatii. Creatoarea Coco Chanel va ramane un personaj simbolic pentru lumea modei care a revolutionat tiparele frumusetii. Dintre cele mai cunoscute trenduri lansate de ea, amintim: celebra rochie neagra, moda perlelor si costumul din tweed. De asemenea, Chanel No.5 este si astazi considerat cel mai bine vandut parfum din lume.

Karl Lagerfeld a devenit director de creatie al casei in anul 1983 si continua sa duca mai departe stilul Chanel. Designerul ocupa mai ocupa un alt job important, acela de fotograf de moda. Acesta se ocupa de toate reclamele si campanile de promovare ale casei Chanel.

2. Alexander McQueen


A model presents a creation by British designer Sarah Burton for McQueen as part of her Spring/Summer 2011 women's ready-to-wear collection during Paris Fashion Week October 5, 2010. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: FASHION)
Alexander McQueen a spus “adio” modei in plina glorie si socat lumea intreaga prin gestul sau. Designerul s-a sinucis anul trecut in locuinta sa din Londra, cu doar cateva saptamani inainte de a-si prezenta cea mai noua colectie in cadrul Paris Fashion Week. De-a lungul vietii a primit de patru ori distinctia pentru cel mai bun designer britanic si in continuare brandul McQueen se situeaza intre cele mai influente din lumea modei.

Dupa moartea lui, Sarah Burton, mana dreapta a designerului a preluat functia de director de creatie. Desi multi s-au indoit de competenta ei, aceasta si-a dovedit iscusinta, ramanand fidela tehnicilor utilizate de McQueen. Colectia primavara vara 2011 realizata sub indrumarea ei a primit foarte multe aprecieri din partea criticilor de moda.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.