Setari Cookie-uri

Portret de designer, Michael Kors!

Devenit in acest an miliardar, Michael Kors reuseste sa imbine perfect moda high street si succesul comercial al accesoriilor sale. Nascut pe 9 august 1959 in Long Island, sub numele Karl Anderson Jr., designerul si-a schimbat numele, atunci cand avea cinci ani, cand mama sa s-a recasatorit cu omul de afaceri Bill Kors. In 1970, s-a mutat la New York pentru a urma cursurile Fashion Institute of Technology, pe care l-a abandonat insa dupa trei semestre.

In 1978, Michael Kors s-a angajat la boutique-ul Lothar care i-a permis sa isi creeze si sa-si comercializeze prima sa colectie de haine. Valul de entuziasm starnit in randul consumatorilor de moda i-a permis lui Michael Kors sa isi lanseze propria linie de haine. Astfel, in 1981 s-a lansat Michael Kors Women’s Collection care a fost vanduta in magazinele Bergdorf Goodman si Saks Fifth Avenue. Hainele sale, simple si elegante, dublate de capacitatea si sarmul sau de a vinde s-au dovedit a fi combinatia castigatoare. Kors a calatorit de-a lungul Statelor Unite ale Americii pentru a sustine show-uri de moda in case private, intitulate “trunk shows”. La varsta de 23 de ani, designerul a convins-o pe Anna Wintour sa ii vada colectia, pe vremea aceea expusa in propriul sau apartament.

In 1990, designerul a a fost obligat sa isi reorganizeze compania si a lansat KORS Michael Kors, o linie de haine accesibile pentru publicul larg. In acelasi timp, a devenit directorul creativ al casei de moda Celine, iar in 2003 a castigat premiul pentru Designerul Anului, acordat de Council Fashion Designers of America. Un an mai tarziu a fost solicitat sa devina unul dintre membrii juriului emisiunii Project Runway, pe care initial a intentionat sa il refuze. A fost nominalizat de mai multe ori la Premiile Emmy si si-a castigat celebritatea in randul starurilor internationale. Insasi Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite ale Americii este fanul designerului, iar Heidi Klum, Zoe Saldana, Oprah, Jessica Alba sunt doar cateva dintre vedetele de la Hollywood care au dezvoltat o adevarata “obsesie” pentru gentile create de el.

Citește și:

De la posete de umar intens colorate, pana la genti mari si incapatoare in nuante purtative, aceste accesorii feminine “merg” singure pe strazile continentului american. Care este secretul lor? Insusi designerul Michael Kors ni-l dazvaluie: “Gentile nu tin cont de varsta sau de silueta. Daca ai o zi in care sa nu te simti bine cu tine insati si cu modul in care arati, nimic nu te impiedica sa porti totusi o poseta de calitate”. Selma, Hamilton, Jet Set, Fulton sunt cateva dintre modelele disponibile in magazinul Sport/Couture, din Baneasa Shopping City, realizate din piele de cea mai buna calitate, cu detalii chic, ce imbina stilul safari cu cel urban-chic.

In primavara acestui an, Michael Kors a devenit miliardar prin cresterea cotatiei la bursa a titlurilor companiei ce ii poarta numele cu 20%, alaturandu-se astfel miliardarilor din lumea modei, precum Giorgio Armani, Miuccia Prada, Ralph Lauren, proprietarii Hermes si Chanel.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.