Setari Cookie-uri

Advertorial LUDIC! Colectia lansata la 1 an de "GINA CAS"

La un an de la deschiderea showroom-ului si lansarea oficiala a brand-ului GINA CAS, tanarul designer vestimentar face cunoscuta cea de-a cincea colectie: LUDIC.

Advertorial

LUDIC este o colectie din neopren , creata pentru sezonul toamna-iarna, care urmareste transpunerea artei in vestimentatie prin abordarea unor directii de creatie diferite de cele conventionale. Aceasta face parte din seria creatiilor vestimentare conceptuale, gandite special pentru scena si lumea artistica, dar si pentru barbati si femei cu un stil propriu bine definit, iesit din tipare, avangardist. Plecand de la doua dimensiuni diferite ale timpului, colectia aduce in prim-plan inocenta si reveria copilariei din timpul trecut…si proiectia viitorului, prin impredictibilitatea formelor aerodinamice dispuse simetric si asimetric.

Caracterul LUDIC dat de cromatica indrazneata, cat si abordarea futuristica a compozitiei de linii si forme sunt elementele directoare ale colectiei. Aceasta propune rememorarea momentelor din copilarie, evadarea din cotidian, atingerea perfectiunii si plasmuirea viitorului prin ochii copilului sincer, inocent si senin, toate prin trairea in prezent a bucuriei de a purta o haina unica, nonconformista.

Din luna Octombrie a anului trecut si pana acum, Gina Cas a reusit sa lanseze 4 colectii vestimentare: “Arrrmy”, “STAR”, “X2” si “LUDIC”, dar si un nou concept de prezentare, cel al Fashion Flashmob-urilor, defilari spontane pe care le-a organizat in Centrul Vechi – “Black by Gina Cas”, pe Bulevardul Magheru – “Magheru Catwalk” si in Parcul Herastrau – “Best Of Gina Cas”.

Una dintre colectiile lansate a fost chiar lucrarea de disertatie, Gina fiind absolventa a sectiei de Moda a Facultatii de Arte Decorative si Design si a masteratului cu aceeasi specializare. O premiera si totodata un concept nou, nemaintalnit in Romania, a fost colaborarea cu designerul de accesorii, dansatorul si coregraful Daniel Dobre, colectia rezultata fiind cea care a incorporat 2 idei diferite intr-una singura si a adus pe scena unii dintre cei mai buni dansatori ai momentului, dar si pe cantareata LORA, intr-un show inedit. Colectia “X2” a atras atentia si a fost propusa pentru Baletul emisiunii “Ham Talent”, difuzata in aceasta perioada la Antena1.

Pe langa lansari de colectii si prezentari de moda in mijlocul agitatiei urbane, Gina Cas a avut si numeroase colaborari cu artisti din lumea showbiz-ului: Alexandra Stan, Naguale, Alessia, Piticu’, Oana Radu, Like Chocolate, Rolla Sparks, Miryam si altii, a creat tinutele de scena ale participantei la Eurovision Lara Lee, dar si a dansatorilor sai, care fac parte din grupul “Stan Boyz”, condus de coregraful Emil Rengle.

Intrebata fiind care sunt planurile pentru perioada imediat urmatoare, dar si pentru anul care vine, designerul vestimentar a raspuns: “In lunile ce urmeaza intentionez sa imi canalizez toata atentia spre creatia pentru showroom, haine purtabile si accesibile publicului care nu face parte neaparat din lumea artistica, avand in vedere ca pana acum toate colectiile lansate au fost conceptuale si create special pentru scena”.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.