Setari Cookie-uri

5 perechi de pantofi chic si utili pentru sezonul asta

O pereche de pantofi bine aleasa poate scoate din anonimat si cea mai obisnuita si banala tinuta. De aceea, alege modele de incaltaminte originala, care sa creeze un statement despre tine si despre stilul tau, despre outfitul pe care alegi sa il porti in acea zi. Iata cele 5 tipuri esentiale de pantofi pentru orice garderoba si cum se adapteaza ele la tendintele primaverii:

Fie ca vrei sa te imbraci mai elegant sau mai office, fie ca pur si simplu vrei ca azi sa te simti cat mai confortabil, in haine casual, urbane, in care sa alergi prin jungla orasului, oriunde ai nevoie, nu uita un lucru de baza: pantofii sunt baza oricarei tinute - sa fie si comozi, dar si eleganti, dupa caz, sa spuna o poveste scurta, dar semnificativa despre stilul tau, despre ce porti in acea zi.

Joaca-te cu ei, cu ce alegi sa porti pe talpile tale intr-o zi de primavara, care, stim deja, de regula, e pretentioasa ca anotimp. Ca sunt pantofi tip ghete sau botine, ca sunt stiletto impecabili si pretentiosi, ca sunt pantofi cu siret casual sau pantofi mai sport, tu asigura-te ca ai din fiecare! Ca sa ai pantofii de primavara potriviti fiecarei tinute!

Pantofi office cu tocuri subtiri sau cu toc mediu si gros

Pantofii de tip pumps sunt alegerea cea mai potrivita pentru birou. Poti alunga plictiseala tinutelor monocrome in culori neutre cu o pereche de pumps bicolori sau pe albastru ultramarin, sau incearca un design asimetric cu curea peste picior.

Citește și:

Ii mai stii deja sub denumirea de pantofi stiletto, cu toc subțire sau mai gros, mai inalt sau mai jos. Dar pentru ca pantofii cu toc gros mediu sau scurt nu mai pot fi deja numiți stiletto, si-au gasit denumirea in sintagma pantofi pumps.

Cu o pereche de pantofi pumps de primavara (sau in orice anotimp), nu poti decat sa iesi numai in castig. Pentru ca se potrivesc si la jeansi, dar si la pantaloni de orice fel, paa la rochii, fuste si chiar intr-un stil mai casual-sport. Sunt efectiv minunea din picioarele tale care iti poate transforma absolut orice tinuta, oricat de banala, intr-o opera de... stil!

Cu niste pantofi pumps poti upgrada o tinuta de zi la una de seara, fara mari batai de cap. Si, din aceste motive, mai are rost sa spunem ca trebuie sa se afle in garderoba ta, cel putin intr-o singura pereche? Sau in perechi de pumps de mai multe feluri, cu toc gros sau subtire, inalt sau scurt, dupa caz si silueta.

Citește și:

Pont: Pantofii pumps sau stiletto cu toc cui subtire iti alungesc silueta si picioarele, te fac sa pari mai slaba. Pe cand pantofii pumps cu toc jos sau mediu / gros sunt perfecti pentru fetele si femeile mai inalte, sau pentru acelea care nici in ruptul capului nu ar purta tocuri stiletto, subtiri, pentru ca pur si simplu... nu pot sa stea pe asa ceva! ;)

pantofi office

Vezi mai multe modele de pantofi cu toc potriviti in tinute variate!

O alternativa confortabila si pentru fetele suficient de inalte sau care nu pot sa stea pe tocuri nici in ruptul capului, pentru primavara si nu numai, sunt balerinii si mocasinii. Daca ti se pare ca au un aer prea relaxat pentru locul de munca, alege o pereche de lac, care sunt la fel de eleganti ca si pantofii cu toc. Sau cel putin inspira un anume rafinament si chiar lux.

In tinute office sau mai rafinate, alege o pereche de balerini cu aspect lacuit de culoare negru sau nude, cat mai simpli, ca sa se asorteze cu orice alte culori si care sa echilibreze cu brio orice tinuta eleganta, mai sobra.

Citește și:

balerini si mocasini

Vezi mai multe modele de balerini simpli si moderni

Pantofi oxford din piele intoarsa

Un accesoriu de inspiratie masculina, pantofii oxford (cu talpa joasa) sunt optiunea perfecta atunci cand vrei sa fii confortabila si eleganta in acelasi timp.

Pentru un look usor boho chic, opteaza pentru o pereche de oxford de piele intoarsa (cu un aspect de patina, usor vintage si cool), pe care sa ii porti cu fustele sau rochiile primavaratice, cu imprimeuri florale romantice sau din materiale diafane si vaporoase, precum voalul sau chiffonul. Sau poarta-i cu o fusta sau pantaloni mini si dresuri groase, sau cu o pereche de jeansi cu mansetele rasucite deasupra gleznei si sosete cu romburi.

Exista o multime de posibilitati de purtare si introducere in tinute cool si chic totodata, a unei perechi de pantofi tip Oxford cu siret, din piele intoarsa. Asadar, inca o pereche de pantofi de primavara must have in garderoba ta, pe care te poti baza oricand si care chiar merita sa ii ai! Sau meriti tu, dupa caz. ;)

Citește și:

Nu uita, niste pantofi tip Oxford sunt foarte confortabili pentru o zi lunga, pot fi luati dupa tine si cand calatoresti, ii poti purta in stil feminin sau mai androgin, se adapteaza in orice outfit si te vor salva in multe situatii in care te gandesti: bun, stiu ce port azi, dar... ce port in picioare ca sa s ptriveasca? Mai mult chiar, sunt perfecti in zilele ploioase, pentru ca acopera suficient din picior si feresc astfel bine de umezeala.

pantofi oxford

Vezi pantofi Oxford din piele naturala

Pantofi cu print sau textura

Daca de obicei porti imprimeurile pe accesorii, primavara asta e timpul pentru o schimbare: pantofii cu print adauga look-ului tau un aer jucaus si indranzet. Poarta-i cu o tinuta monocroma in alb, negru, gri sau bleumarin, si vor iesi in evidenta, devenind atractia intregii tinute.

O textura diferita a pantofilor este un element subtil si original care te recomanda ca pe o cunoscatoare intr-ale modei. Si fiindca primavara asta se poarta dantela, incearca o pereche de pumps cu dantela, sic si feminini. Sa nu mai spunem de efectul creat, mai ales intr-o tinuta office, business, sobra!

Citește și:

Opteaza pentru pantofi de primavara eleganti cu texturi deosebite din materiale textile precum dantela, catifeaua (ca tot e in top tendinte inca), satin, cu aplicatii tip perle sau cu desene deosebite! Te vor plasa pe un piedestal al rafinamentului in ochii tuturor! Iar tu vei simti ca si cum ai avea toata puterea si energia din lume sa cuceresti orice zi!

pantofi cu print si textura

Urmareste mai multe modele de pantofi cu toc si imprimeu si alege-ti preferatii!

Pantofi stiletto in nuante simple sau cu personalitate

Pantofii stiletto sunt arma secreta a unei femei puternice. Cu un costum office sau o rochie de seara din matase, acesti clasici nu se demodeaza niciodata. Ei dau si mai multa putere de seductie tinutei tale daca alegi o pereche bicolora in degrade sau o pereche de culoarea macului, una din tendintele sezonului.

Pantofii stiletto, dupa cum spuneam si mai sus, te propulseaza automat inspre o zona ultra-feminina, eleganta, stilata, classy. Iti alungesc picioarele, te fac sa pari mai inalta si slaba si nu credem ca mai sunt motive pentru care sa spunem de ce merita sa ai cel putin o pereche, cel putin niste stiletto colorati! Mai ales in sezonul cald sau de tranzitie!

Citește și:

Pantofii stiletto sunt magnifici si seducatori, sunt un statement de eleganta si feminitate si pot fi purtati de la o tinuta casual pana la una office, eleganta, de oras si, mai ales, in tinute de seara, la evenimente speciale.

pantofi stiletto

Vezi si alte perechi de pantofi cu toc stiletto

Pantofi sport stil espadrila

Cu o pereche usoara si comoda de espadrile in picioare, nu iti ramane decat sa te bucuri de vremea frumoasa. Perfecte pentru oras sau pentru o escapada de weekend, la o plimbare in parc sau in calatorii de oras, cand esti in vacanta, ele se potrivesc cu o pereche de jeansi lejeri trei sferturi sau jeansi boyfriend ori mom fit. Ba chiar si la rochite lejere si fine pot fi cu incredere adaptate oricand!

Daca vrei sa fii in trend, poti purta un model tribal foarte popular sezonul asta, impreuna cu o rochie maxi cu imprimeu floral si o geanta de umar din papura impletita sau o geanta dragalasa tip cos.

Espadrilele textile pot fi usor curatate cu detergent sau chiar spalate la program scurt si temperaturi scazute, in masina de spalat rufe. In orice caz, indiferent de material si print, niste espadrile sunt si dragalase, si comode, si perfecte pentru o zi lunga, in care ai mult de mers pe jos sau de stat in picioare! Plus ca iti vor conferi un aer de Lolita, indiferent de varsta.

O alternativa la niste espadrile de primavara-vara dragalase sunt mocasinii cu varf rotund. Sunt cam din acelasi film, inclusiv cu balerinii. Si pot fi, de asemenea, cu succes integrati in tinute casual-sport, dar feminine si chiar boho. Mai ales cand calatoresti!

espadrile

Alte modele de espadrile si mocasini cu talpa joasa

Indiferent care este stilul tau si ce alegi sa porti in anumite zile, este bine sa alegi sa investesti in aceste tipuri esentiale de pantofi de primavara (si nu numai)! Incearca sa te asiguri ca ai cel putin o pereche din fiecare astfel de model de pantofi de care iti spuneam mai sus! Pentru ca, dupa caz, te vor salva din atat de multe situatii, in care ai nevoie sa iti desavarsesti outfitul, sa il adaptezi la incaltamintea potrivita!

Sursa foto homepage: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.