Setari Cookie-uri

Cum se poarta stilul androgin

Derivat din moda masculina, stilul androgin confera siguranta si senzualitate reprezentantelor sexului frumos. Combina armonios contrastul dintre croiala rigida si formele feminine si emana un look modern insotit de eleganta.

Derivat din moda masculina, stilul androgin confera siguranta si senzualitate reprezentantelor sexului frumos. Combina armonios contrastul dintre croiala rigida si formele feminine si emana un look modern insotit de eleganta. Potrivit in mod special siluetelor filiforme, avantajeaza si siluetele cu forme voluminoase. Cea care a lansat moda hainelor androgine a fost Coco Chanel. Desi stilul ei a creat initial discutii lungi si tensionate, treptat si-a castigat admiratia, fiind extrem de practic dar totodata elegant.

A model displays a creation by designer Hannah McGibbon for Chloe Fall-Winter 2009/2010 Ready To Wear collection show held at the Jardin des Tuileries in Paris, France on March 11, 2009. Photo by Frederic Bukajlo/JDD/ABACAPRESS.COM Photo via Newscom Photo via Newscom In prezent, aceasta moda a fost preluata de catre celebritatile de la Hollywood, care nu adopta stilul androgin doar in viata de zi cu zi, ci si in cadrul evenimentelor speciale. Keira Knightley, Nicole Kidman, Sharon Stone, Rihanna, Halle Berry pozeaza sexy si increzatoare in hainele de inspiratie masculina, combinate cu elemente feminine: gulere jabou din dantela, transparente sau accesorii impresionante. Si in colectiile toamnei se remarca piese vestimentare dominate de minimalism, gulere late, nasturi militaresti, taieturi clasice sau carouri. Dolce& Gabbana, Salvatore Ferragamo, Chloe, Stella McCartney si Burberry elogiaza silueta femina prin astfel de combinatii aparte

Daca si tu esti adepta stilului relaxat, discret si confortabil, hainele cu linii androgine iti vor oferi exact lejeritatea de care ai nevoie. Deloc banale, nu vor trece neobservate. Opteaza pentru o tinuta casual, formata din pantaloni cu talie inalta, camasa dintr-un material vaporos si un sacou. Aceasta combinatie poate fi destinata atat locului de munca, dar si intalnirii care urmeaza dupa sfarsitul programului. Indulceste liniile masculine cu o coafura feminina, brose, cercei cu motiv floral sau accentueaza-le cu accesorii deosebite precum cravata, palaria barbateasca sau un ceas voluminos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.