Setari Cookie-uri

Ce inseamna stilul Normcore si cum il poti adopta?

Vrei sa fii adept al acestui curent vestimentar? Combina jeans negri sau indigo cu tricouri, camasi cu carour, hanorace si pantofi sport.

Din ce in ce mai multi oameni adopta “relaxarea vestimentara”, mai exact stilul effortless-chic. Asta nu inseamna ca incepem sa ne imbracam mai simplu si mai practic, aparent banal, fara insa sa facem rabat de la calitate. Acest curent vestimentar are si o explicatie sociala: in ritmul de viata alert ne dorim sa ne simtim confortabil, fara a fi incorsetati de haine pretentioase. Cu alte cuvinte, o pereche de jeans cu un tricou sau un hanorac, o sapca, o pereche de tenisi reprezinta outfit-ul perfect pentru o zi incarcata in care incercam sa rezolvam foarte multe “task-uri” intr-un timp record!

Foto interior si prima pagina: Eugenio Marongiu, Shutterstock

K-Hole (fondat de un grup de tineri din New York care si-a propus sa prevada trend-urile) a dat si o denumire fenomenului “hainelor banale”: Normcore, adica normal+hardcore sau nepretentios. Persoanele care adopta acest curent vestimentar se imbraca in mod voit in haine "basic" din dorinta de a transmite un mesaj anti-fashion. Cu alte cuvinte, nu e nevoie sa tii pasul cu moda sau cu trend-urile care se schimba rapid pentru a te simti bine in pielea ta. Evident, celebritatile internationale au adoptat rapid stilul normcore in viata de zi cu zi. Dovada: fotografiile paparazzi, ce prezinta celebritati aparent neglijent imbracate, atunci cand se afla in aeroport, la cumparaturi sau pe strada.

Citește și:

Vrei sa fii adept al acestui curent vestimentar? Combina jeans negri sau indigo cu tricouri, camasi cu carour, hanorace si pantofi sport. Adauga o sapca sau un ghiozdan si vei obtine o tinuta cu acel aspect discret si normal, pe care ti-l doresti. Este in regula sa te imbraci Normcore cu condiția sa fie ceva asumat!

Material realizat de stilistii magazinului Vgeneration din Sun Plaza

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.