Setari Cookie-uri

Vacanta la Roma! Ce luam cu noi!

Intrebare rapida! Daca ai pune mana pe punguta cu doi bani, tu ce ai face cu ea? Eu as face ocolul pamantului de cateva ori si as incerca portul fiecarui coltisor vizitat.

Punguta cu doi bani nu se vede inca la orizont, dar nu ne pierdem speranta. Ce facem intre timp? Calatorim si ne rasfatam cu cele mai chic tinute.

Pentru ca m-am intors recent de la Roma si am luat pulsul orasului, am hotarat sa va vorbesc despre aceasta experienta.

De cand am vazut "Roman Holiday", "Cinema Paradiso" si la "La Grande Bellezza", am visat cu ochii deschisi la Italia si mi-am dorit sa iau la pas aceleasi stradute pe care s-a consumat dragostea dintre Audrey Hepburn si Gregory Peck, sa ma bucur de romantismul, nostalgia, pasiunea si spectacolul specifice Italiei si sa trec mana peste zidul cladirilor care au adapostit fragmente de istorie, iubiri emblematice si femei a caror sezualitate au facut istorie.

Am plecat la Roma, in prag de vara ( femeie la dieta, in traducere libera) si mi-am promis salate mari si apa cu lamaie, pe care le-am inlocuit din mers cu inghetate extra large, la mic dejun, pranz si cina, si cu portii generoase de paste.

Citește și:

Pentru ca mi-am propus sa plutesc ca un fulg de gasca la piscina in aceasta vara (punct pe care il trecem toate pe "To do list", in fiecare an) am contrabalansat efectele meniurilor copioase cu plimbari lungi, din zori si pana in seara.

Am fost primita de un oras vibrant, luat cu asalt de un furnicar de turisti dornici sa vada maiestria cu care omul a creat adevarate de opere in piatra.

Nu o sa ma lungesc prea mult la vorba, o sa va las pe voi sa luati din Roma ce va place, dar la finalul fiecarie calatorii imi notez cateva cuvinte despre locurile vizitate.

Despre Roma as spune cam asa: istorie si piatra, copaci inalti cu ramurile cupolei in forma de palarie, arta, Campo dei Fiori (o piazza in aer liber, din centrul istoric, care te imbie cu fructe proaspete, tarabe incarcate cu flori si fresh-uri), postcard-uri ingenioase, panorama magnifica de pe Gianicolo Hill, calatoria in timp oferita de Galleria Borghese, experienta gastronomica de neuitat, oameni frumosi si outfit-uri ingenioase.

Citește și:

Am planuit scurta escapada cu doua luni inainte si dupa ce m-am vazut cu biletul de avion in buzunar am inceput sa imi fac bagajul in minte. Nu puteam sa neglijez faptul ca pe langa un platou incarcat cu arta si istorie, Italia este capitala modei si a femeilor frumoase, unul din locurile unde isi dau intalnire fashionistele de pe intreg mapamondul.

M-am lasat inspirata de stilul pastrat de sute de kilometri de film foto al femeilor care au adus si aduc un plus de farmec Italiei.

Sophia Loren

Nu pot sa ma gandesc la frumusete si la feminitate fara sa imi vina in minte Sophia Loren. Formele voluptoase si outfit-urile ei ma fascineaza.

Daca am ales Roma ca destinatie de vacanta, Sophia mi se pare sursa de inspiratie ideala. Si nu este greu sa improvizam un outfit sexy si feminin ca al divei. Ne trebuie o fusta cu pliuri largi, care sa ne marcheze cu precizie talia si un body sau o bustiera, care sa ne lase umerii la vedere.

Citește și:

Sursa Foto: instagram.com/laurenerachele/


Body (€19.72) - Asos, Geanta (€21.13) - Asos

Sandale (129 lei) - dePurtat, Fusta (264,99 lei) - Zoot

Roman style

Fetelor, Roma este plina de Cezari atragatori si curtenitori. Cu gandul la stradutele pietruite, intalnirile secrete din Forum si idile infiripate la umbra portocalilor, am introdus in scenariul meu si un outfit inspirat din tinuta razboinicilor care faceau legea in antica Roma.

Rochie (€42.24) - Asos, Diadema (€11.27) - Asos

Sandale (89 lei) - dePurtat, Geanta (74.90 lei) - Bonprix

Italia iubeste senzualitatea

Daca exista o tara care iubeste "la dolce vita", are o aventura cu senzualitatea si isi imbraca femeile in dantela sau in materiale fluide care urmeaza fidel linia corpului, atunci aceasta este cu siguranta Italia.

Aici femeile poarta cu mandrie formele cu care le-a inzestrat divinitatea si le afiseaza spre placerea privitorului in vesminte croite, parca, direct pe ele.

Citește și:

Sursa Foto: instagram.com/officialmadalinaghene


Rochie alba (€42.25) - Asos, Rochie Verde (154,99 lei) - Zoot , Rochie neagra (€35.21) - Asos

Casual

Dupa 2, 3 zile de alergat o sa vrei, mai mult ca sigur, sa adopti un look mai lejer, dar la fel de cool si trendy!

Pantaloni (129,90 lei) - Answear, Sandale (174,99 lei) - de Purtat

Tricou (174,99 lei) - Zoot, Geanta (€28.17) - Asos

"Ann: Da, si as sta la o cafenea de pe trotuar si m-as uita la vitrinele magazinelor. M-as plimba prin ploaie, m-as amuza, as face ceva cu adevarat distractiv. Pentru tine nu e mare lucru, nu-i asa?
Joe: Uite ce iti propun. Ce zici daca am face toate astea impreuna?
Ann: Dar tu nu trebuie sa lucrezi?
Joe: Sa lucrez? Nu. Astazi suntem in vacanta.
Ann: Chiar vrei sa faci toate aceste lucruri marunte?
Joe : Prima dorinta? Sa mergi la o cafenea de pe trotuar, s-a facut. Stiu si locul perfect. La Rocca."

Citește și:

(Roman Holiday)

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.