Setari Cookie-uri

Tinute de film!

Sunt cateva filme care mi-au ramas in minte nu numai pentru poveste, dar si pentru costume. Cand este bine ales, costumul este un fel de avocat al personajului si ii spune o parte din poveste.

Daca ma gandesc la film, ca sursa de inspiratie pentru garderoba noastra, se creeaza un mic haos si multe personaje, pe care nu stiu inca unde sa le plasez, imi joaca prin minte.

Amelie, Bonnie And Clyde, Blonda de la drept, Factory Girl, Annie Hall, The Edge of Love, sunt primele filme care imi vin in minte, dar va asigur ca lista e lunga si daca tot vorbim de filme, mi-am propus sa fac un mini serial cu tinute desprinse de pe marele si micul ecran.

Blonda de la Drept - A facut celebra Rochia Roz

Am ales "Legally Blonde", pentru ca de fiecare data cand vad o rochie roz purtata cu atitudine, imi apare in minte Reese Witherspoon. Daca ma intrebati care e povestea filmului, nu as putea sa va spun (nu pentru ca nu am vazut filmul, l-am uitat), dar sunt sigura ca e o poveste usurica in care dragostea si dreptatea au castig de cauza!


Intr-o noua ecranizare, Blonda de la drept ar purta, cu siguranta, rochii mai indraznete, dar nu ar renunta la roz.

Citește și:

Rochie crapata pe picior (€56.34), Rochie roz pal (€45.07)

Rochie scurta (€56.34), Rochie cu slit in fata (€59.15)

Annie Hall - Startul stilului androgin

Da, Woody Allen este pansament pentru zilele ploioase si prieten de nadejde atunci cand am nevoie de o doza sanatoasa de sarcasm si ironie. Daca ar trebui sa aleg un singur film din lista acestuia, mi-ar fi foarte greu, dar stiu ca nu as renunta la Annie Hall.

In primul rand imi plac replicile spumoase (va las pe voi sa le descoperiti) si in al doilea rand, o ador pe Diane Keaton (Annie Hall).

Sursa foto: instagram.com/chimesatmidnight/anniehall

Outfit-ul acesteia compus din pantaloni kaki, camasa alba, vesta si cravata au servit drept sursa de inspiratie pentru stilul androgin. Si in plus, o tinuta in genul celei purtata de Annie, are nevoie de ceva atitudine in spate, altfel riscam sa aratam ca si cum am fi cotrobait prin dulapul bunicului.

Citește și:

Nu stiu daca sunt pregatita inca sa adopt tinuta in forma ei initiala, dar cu siguranta as adopta varianta mai feminina a acesteia.

Camasa (109,99 lei), Palarie(€21.11), Cravata (99.90 lei), Vesta (199,90 lei), Pantaloni (79,90 lei)

The Edge of Love - Glam-ul si lejeritatea anilor 40

Doua femei (Vera Phillips si Caitlin Thomas), rivale si prietene, dragoste, un triunghi amoros, Londra, istoria celebrului poet Dylan Thomas si outfit-uri ce te introduc in atmosfera anilor 40. V-am convins?


"Am studiat toate cartile despre viata lui Dylan Thomas si m-am uitat la toate pozele disponibile cu el si apropiatii lui. Exista foarte multa documentatie cu privire la aceea epoca in Londra. M-am cufundat si am incercat sa iau cat mai mult" (Designerul April Ferry).

Ador trecerea subtila si usoara care se face de la tinute elegante si glam la fuste in pliuri, palarii, pulovere tricotate, lenjerie neglijent lasata la vedere si rochii cu imprimeu floral.

Citește și:

Fusta (229,90 lei), Palarie (€84.50), Rochie (284,99 lei)

Care este filmul vostru preferat, ce outfit v-a captata atentia?

Sursa foto homepage: instagram.com/chimesatmidnight

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.