Setari Cookie-uri

Tinute de Film (III)

Pentru astazi am ales trei filme, care au ca punte de legatura dansul, dar si un stil vestimentar bine definit!

M-am gandit la dans, pentru ca, recent, am dat peste un citat care mi-a ramas in minte: "Dansul este putina nebunie care ne face tuturor mult bine!" (Edward Demby)

Ca si dansul, un outfit este o expresie personala, scoate cumva la suprafata o frantura din nebunia si creativitatea care mocneste in noi.

Gilda - rochia maxi, glam

Daca ma gandesc la eternul glamour hollywoodian, fac imediat conexiunea cu Gilda, pelicula alb-negru din 1946, ce o are in rol principal pe femeia fatala a Hollywood-ului, Rita Hayworth.


In cel mai faimos film al sau, Rita aduce toti barbatii la picioarele ei, cu ajutorul miscarilor senzuale de dans si cu al outfit-urilor iesite din mana designerului, instruit la Paris, Jean Louis.

Gilda: elganta, lux si, dincolo de toate, senzualitate!

Rochie (€98.59)

Et Dieu crea la femme- fusta descheiata in fata si pantalonii pana

"Si Dumnezeu... A creat femeia", este filmul care o plaseaza pe Brigitte Bardot pe harta femeilor cu statut de sex-simbol.
Brigitte ii da viata personajului Juliette Hardy si de aici, totul e istorie. Actrita devine emblema pentru emanciparea femeilor, simbol al feminitatii si a libertatii sexuale.

Citește și:

Ca si Gilda, Juliette tulbura audienta prin miscari de dans si introduce, intr-un mod inedit, "tam-tam mambo-ul".

Sursa foto: Instagram/ maripallerosihousewear/ brigittebardotbb

Atunci cand nu isi expune corpul in toata splendoarea (nuditatea este ridicata la rang de costum in film), Brigitte etaleaza outfit-uri specifice anilor '50 (bluze mulate, fuste si rochii pe corp, cu taietura in fata, pantaloni pana si un par bogat, lasat sa curga rebel, pe fata si pe umeri).

Tricou (19,90 lei), Fusta ( 229,90 lei), Rochie (426,99 lei)

Pantaloni (114,99 lei), Maieu (14,90 lei), Balerini (29 lei)

Flashdance- body-ul si bluza xxl

Daca iubesti dansul, cu siguranta ai auzit de Flashdance. Pentru mine, melodia "What a Feeling", de pe coloana sonora a filmului, functioneaza mai bine decat un energizant.


Pe langa un corp tonifiat si sculptat, prin multe ore de cardio si dans, Irene Cara face celebru compleul negru (boxeri si maieu), reinterpretat mai tarziu ca body in pictoriale si clipuri muzicale, pantofii stiletto rosii si bluza XXL, taiata pe un umar, ce aminteste de nebunia anilor '80.

Citește și:

Sursa Foto: Instagram/marcus_alketas_aurelius


Flashdance transforma articolele sport, in articole usor de integrat intr-un outfit casual urban.

Body (91,99 lei), Bluza (€25.35), Stiletto (109 lei)

Pe tine ce filme te inspira?

Sursa foto homepage: unsplash/ D ng Tr n Qu c

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.