Setari Cookie-uri

Maturizarea garderobei: cum te imbraci cand ajungi la 30 de ani

Sfaturi practice pentru femeile de 30+. Cum te imbraci, ce pantofi sa alegi, ce genti stau la loc de cinste, cu ce bijuterii si accesorii inlocuiesti diademele si funditele.

Stateam de vorba cu o prietena si ajungand la capitolul “toale, moda si pantofi”, mi-a zis cam asa: “Eu cand am trecut de 30 de ani, am simtit nevoia sa ma imbrac mai feminin, dar in dulap aveam numai tricouri, tenisi si jeansi rupti.”

Imi imaginez ca n-a fost o trecere tocmai usoara, fara valuri, de la pustoaica smart-casual la femeia eleganta, classy, stapana pe sine, dar a reusit.

Si inspirata de povestea ei, m-am gandit sa-ti scriu si tie in ce articole vestimentare sa investesti pentru a fi femeie! Incepem de sus in jos:

1. Camasa cu taietura “clean” – acel model elegant, aproape clasic, ce se potriveste atat intr-o tinuta office, cat si cu jeans sau cu o pereche de pantaloni la dunga.

Camasa cambrata albastru azur

Camasa (89 lei)

2. Bluza fluida ce poate deveni cea mai buna prietena atat cand iesi cu fetele in oras, dar si cand e Casual Friday la birou.

Citește și:

Bluz Dorothy Perkins gri

Bluza ( 109,99 lei)

3. T-shirtul basic – de preferat intr-o nuanta neutra : alb, negru, gri – tricoul simplu e o investitie. N-a zis nimeni ca daca faci 30 n-o sa mai porti nicicand tricou!

Tricou

Tricou (62.73 lei)

4. Sacoul feminin – acel gen de sacou cambrat – ce se potriveste atat la rochie-office cat si la o rochita de seara.

Sacou gri inchis cu 3 nasturi

Sacou (749 lei)

5. Blazerul de inspiratie masculina este piesa pe care o poti purta intr-o tinuta casual, dar si la birou, cu un plus de sofisticare.

Sacou rosu caramiziu fara inchidere

Sacou (119 lei)

6. Cardiganul pe corp, cu lungimea pana la talie, sau genul acela de vesta tricotata sunt doua piese vestimentare care pot adauga un plus de eleganta camasii albe.

Cardigan roz deschis cu nasturi

Cardigan (91,99 lei)

7. Pantalonii la dunga – n-ai cum sa nu ai nevoie de ei. Fie intr-un mix de seara, fie la job, un model adecvat siluetei tale – evazati, croiti drept, pana, lungi pana in pamant sau cu lungimea pana la glezna – pantalonii la dunga sunt must-have.

Citește și:

Pantaloni pana

Pantaloni (156.86 lei)

8. In aceeasi zona, o pereche de jeans stright sau regular se potriveste femeii de 30 de ani. Sigur modelele cu rupturi, franjuri, decupaje, tinte au si ele farmecul lor, dar blugii clasici cu talia usor inalta si fara alte artificii de wash ori aplicatii sunt perfecti cu o camasa si stiletto chiar si la munca.

Blugi

Blugi (119.90 lei)

9. Trecem de la pantaloni la fuste si-ti recomandam lungimile pana la genunchi, midi si maxi. Creion, dreapta, evazata, cu pliseuri, cute duble sau volane mari, fusta ramane un articol indispensabil unei garderobe mature.

Fusta plisata roz

Fusta (149,99 lei)

10. La fel de bine si rochia! Iar rochia femeii de 30 de ani nu mai e mini. Nu mai e sexy prin ce arata, ci mai degraba prin ce lasa imaginatiei sa descopere. Alege modele pe corp, din materiale de calitate si cu taieturi minimal, asa incat sa ai cateva rochii versatile pe care te poti baza.

Citește și:

Rochie roz deschis Closet cu talie empire

Rochie (254,99 lei)

11. Ajungem usor-usor catre “final” pentru ca vorbim despre minunatii pantofi. Iata deci ce modele de incaltaminte sa porti la 30+: stiletto, o pereche de pumps, sandale cu bareta fina, balerini, botine elegante, cizme cu calapod clasic, si pantofi de inspiratie barbateasca. Tenisi, flats, ghete banuim ca ai deja.

Balerini

Balerini (449,90 lei)

Pantofi cu toc

Pantofi (156.86 lei)

Botine

12. In completarea pantofilor, vin si gentile. N-ai voie sa bati pragul lui 31 fara o geanta de mana, o geanta-plic de zi, un clutch pretios de seara, si o geanta de umar. Alege mereu modele “evergreen” in tonuri neutre sau clasice in ceea ce priveste accesoriile – maro, cognac, gri, visiniu, negru, bleumarin, nude.

Geanta

Geanta (669 lei)

Geanta plic

Geanta plic (199,99 lei)

13. La capitolul bijuterii, desi cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine, spunem doar atat: un colier statement, o pereche de cerceri, o bratara si ceaparat un ceas. Acesta este “kit-ul” basic. Recomandam, desigur cel putin 3 modele din fiecare categorie.

Citește și:

Ceas

Ceas (319.90 lei)

Colier

Colier auriu (49.99 lei)

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.