Setari Cookie-uri

Cum arata tinuta perfecta de purtat la un interviu pentru un nou job

Nota 10 cu felicitari la interviul de angajare – afla care e tinuta perfecta pentru a "cuceri" jobul mult-visat!

Tinuta ta face cu siguranta diferenta la un interviu pentru un loc de munca. Asa cum este in fiece zi o carte de vizita. Poate ca atunci cand iesi la plimbare prin oras e necesar sa te imbraci confortabil. Poate ca atunci cand iesi la o cina romantica o privire sarmanta face mai mult decat rochia dupa “ultima moda”. Dar atunci cand vine vorba de interviul de angajare, pe langa cunostintele tale, pe langa CV si experienta, conteaza foarte mult si felul in care te prezinti – de la manichiura, la coafura si machiaj, pana la incaltaminte, geanta si outfit, ba chiar si limbajul corpului este “in vizor”.

Si atunci ce e de facut? Trebuie sa fii impecabila si trebuie sa citesti randurile de mai jos. Astfel, vei fi pregatita in fata viitorului angajator. Ce zici? Esti gata?

1. O camasa alba, bine-croita, cu linie clasica si finisaje de calitate face diferenta. Pana la urma, intreaga tinuta este observata atunci cand intri pe usa. Dupa aceea, partea de sus a corpului este in atentia privitorului (si interogatorului).

Citește și:

Camasa alba - 219,90 lei

2. Tot in partea superioara se situeaza accesoriile si bijuteriile. Un papion sau o cravata, ori poate o esarfa pot transmite ca esti la fel de puternica precum un barbat. Nu exagera cu elementele de inspiratie androgina, pana la urma feminitatea ta este un atu!

Esarfa - 37 lei

Papion - 83 lei

Cravata slim - 51,99 lei

3. In zona fetei, zona urmarita cu fiecare gest de catre persoana din fata ta, poti adauga pe langa machiaj (pe care ti-l recomandam aproape de natural) mici bijuterii, fine. Poate un colier elegant, poate o pereche de cercei de tip studs.

Colier auriu - 139 lei

Cercei - 75 lei

4. E indicat sa pastrezi accesoriile cat mai minimal, sau mai degraba inspre functional. Si ce spune mai bine “business” decat un ceas?

Ceas - 399,99 lei

5. Coboram si ajungem in partea inferioara. O pereche de pantaloni e si mai confortabila si te asigura ca nu poti da gres in miscari, in postura ta. Daca atunci cand porti fusta e necesar sa fii atenta la cum te asezi picior peste picior sau nu, atunci cand porti pantaloni ai ceva mai multa libertate.

Citește și:

Pantaloni negri - 109,99

6. O fusta midi – conica sau croita drept, ba chiar si lalea – poate fi modelul pe care sa-l alegi daca doresti sa fii ladylike. Alege texturi aproape de clasic – stofe fine, sau chiar tweed-uri cadrilate, daca patternul nu este unul aglomerat.

Fusta - 319 lei

7. In completarea tinutei tale vin accesoriile. Pantofii vor fi in centrul atentiei, fara doar si poate. Cumpara-ti o pereche mai scumpa, insa de calitate, cu care sa te “imprietenesti”. N-ai vrea sa te stranga sau sa mergi gresit atunci cand intri pe usa biroului, nu-i asa? Un model clasic, cu tocuri sau o pereche de balerini sau incaltaminte de inspiratie masculina – in ce te simti bine pana la urma - asta e perechea castigatoare!

Pantofi - 239 lei

8. La capitolul investitii iti recomandam si geanta office. O geanta de mana, din piele sau piele ecologica, cu linie clasica, nici prea mare, nici prea mica se potriveste indiferent de tinuta. Evita texturi croco sau aplicatii de tipul franjuri, tinte, catarame mari.

Citește și:

Geanta - 289,90 lei

foto prima pagina: Goran Bogicevic, Shutterstock

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.