Setari Cookie-uri

Leave your hat on

Intotdeauna am considerat ca o tinuta accesorizata potrivit cu o palarie eleganta sau o palariuta sport-sic este extrem de atragatoare si deosebita. Foarte multe persoane se feresc sa ofere tinutei un astfel de "rafinament ocazional"...

Intotdeauna am considerat ca o tinuta accesorizata potrivit cu o palarie eleganta sau o palariuta sport-sic este extrem de atragatoare si deosebita. Foarte multe persoane se feresc sa ofere tinutei un astfel de “rafinament ocazional” de teama sa nu-si strice coafura sau chiar pentru ca nu sunt dispuse sa-si asume o tinuta mai deosebita, gandindu-se ca poate strica intregul sau nu li se potriveste. Este adevarat ca acest accesoriu trebuie sa se uniformizeze cu tinuta per ansamblu si sa ni se potriveasca stilului personal, dar cum acest lucru este valabil pentru orice gen de accesoriu, de ce sa nu incercam ceva diferit?

Mai ales ca aceste accesorii pentru cap sunt parte integrala a tinutei, nu trebuie sa renuntam la ele in momentul in care ne aflam intr-o incapere. Eu nu ma refer acum la latura practica a palariilor, sau sepcilor, sau orice altceva din aceasta categorie, care este de nocontestat, in special iarna sau vara, cand ne protejeaza de agresiunea factorilor externi. Este si acesta un aspect care trebuie luat in considerare. Dar vorbesc acum in special despre latura estetica a acestui trend, care nu este deloc unul greu de adaptat sau nepurtabil.

Asadar, palariile, sepcile, bascutele, caciulitele impletite sau esarfele purtate pe cap, nu sunt facute numai sa va protejeze de frig, de vant sau de soare! Ele adauga un plus de stil tinutei si cu siguranta va scot din cotidian.

Palarii si esarfe

Si nu suntem singurii care credem asta! La prezentarea colectiei pentru primavara-vara 2008, Christian Lacroix a decretat: se poarta palariile! Nota comuna a tuturor tinutelor a fost data de palariile avangardiste care aratau absolut fabulos! Modele futuriste, formate din doua bucati: o parte opulenta, care depaseste linia corpului, in forma de mici umbrele sau palariute scurte, neo-romantice; a doua parte, care o invaluie si pe prima, un fel de esarfa foarte generoasa, din materiele fluide, care acopera si capul si se lega in jurul gatului. Se observa diversitatea culorilor folosite, care sunt foarte vii si luminoase, dar si imprimeurile inedite, in diferite forme si marimi. Aceste palarii nu sunt de genul pret-a-porter, dar cu siguranta ne putem insipra din modelele lui Lacroix.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.